19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 24 Decembar 2014 23:26

Stradanje jednog pisma

Želim da sa vama podjelim jedno loše iskustvo koje mi se dogodilo ovih dana...Pošto dolaze Novogodišnji praznici na moju kućnu adresu poslano je pismo tj. jedna čestitka. Da mi je na prvi mah bilo čudno zasto ta čestitka toliko putuje obistinilo se u ponedeljak 22.12... Posto je famozni poštarć ubacio obavjest da se javim 22.12 u poštu u Masarikova otisao oko podne i tamo ostao bez teksta

 

Radnica na šalteru šalje me do njene šefice u kancelariju, a ona sva kao izrevoltirana obavještava me da je pošta otvarana i zaljepljena selotejpom. Kao "kako može da mi osoba iz inostranstva šalje novac u pismo" valjda kao opravdanje ....Ja sam joj rekao i utvrđeno je - Novac nije bio - samo jedno obično pismo i razglednica ..Dobijem info da se javim U GLAVNU POŠTU na Stanici pozivam dobijeni broj i trećiu dan, danas (srijeda) dobijem ovo famozno iskrpljeno pismo kao da je Solunski front preživljelo..

 

Pitam se koji primitivizam i seljakluk ima obraz i čast da zabada nos u tuđe stvari.. Ko tim osobama daje uopće zaposlenje Jer zna se kako se vrijedne stvari šalju da nije niko glup da šalje novac u koverti ili bilo šta putem pisma...Primitivizmu nema kraja.. Zato molim sve na oprez jer u JP POŠTE izgleda da mogu da rade šta i kako hoće... Kao dokaz vam šaljem i fotografije primitivnog ljepljenja mog pisma ...Žalosno u 21 vijeku.

 

Almir A. 

 

pismomas03