19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 03 Januar 2015 03:58

Amra i Almir, tri godine poslije

U noći sa 31. decembra na 1. januar, na prijelazu iz 2011. u 2012. godinu, Zeničanin Almir Babajić zaprosio je svoju djevojku Amru Dervišević. Tri godine poslije, kažu da su većinu svojih privatnih planova ispunili, ali da je stanje u državi isto ili gore.

utorak, 30 Decembar 2014 23:02

Ahmed Muminović

Rukovodstvo zeničkog Čelika dogovorilo je saradnju do kraja sezone sa Tomčom Sokolovim, makedonskim centrom (205 cm), kojem je posljednji klub bio KK Strumica.

utorak, 30 Decembar 2014 17:52

Amel Tuka

Iza bosanskohercegovačkog atletičara, srednjoprugaša Amela Tuke najuspješnija je godina u njegovoj karijeri. 

subota, 27 Decembar 2014 04:28

Došlo je do granice pucanja

Tarik Filipović, glumac i najveća TV zvijezda u Hrvatskoj, već nekoliko dana je na zimskom odmoru. Iza njega je uspješna godina, a pred njim godina u kojoj ga očekuje mnogo posla i izazova, prije svega snimanje prvog filma pod njegovom rediteljskom palicom, za koji završava scenarij.

petak, 26 Decembar 2014 00:21

Don Anto Ledić

Rođeni Kuprešak, 47-godišnji don Anto Ledić je, nakon školovanja, već 22 godine svećenik Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon službovanja u Sarajevu, Žepču, Solakovoj Kuli i Obrima kod Konjica te Travniku, već je osam godina na čelu Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" u Zenici.

 

nedjelja, 21 Decembar 2014 17:21

Rudar Mehmed Dizdarević

Sjećate li se Mehmeda Dizdarevića? Rudar jame Stranjani iz obližnjeg sela Vrselje teško je prije pet i po godina povrijeđen u rudarskoj nesreći. Jedva je izvukao živu glavu, ali naglašava da je "ipak prošao mnogo bolje od kolega", koji su poginuli, te da je sve Božija volja. Uz sve to, išao je da spašava i pomaže drugima. I to ne jednom. U Vrselje, novinarske ekipe navrate uglavnom na dženaze nakon što strada neko od rudara. I tako godinama. I u posljednjoj, onoj u Raspotočju, stradala su dva mještana ovog sela, u kojem nema kuće bez "rudarske glave".

srijeda, 17 Decembar 2014 19:10

Jasmin Smriko

Zeničanin, Jasmin Smriko (23), dijete trofejne generacije omladinaca Čelika, koji se seniorski afirmisao u Vitezu. Prvenstvenu pauzu provodi radno. Trenutno je slobodan igrač, i po svemu sudeći mogao bi pojačati koloniju Bosanaca u Sloveniji.  

nedjelja, 14 Decembar 2014 03:48

Intervju: Kasim Sarajlić

Košarka u Zenici ima dugu i bogatu tradiciju. Punih šest decenija u ovom se gradu organizovano igra jedan od najatraktivnijih sportova, a čuvar te baštine je Omladinski košarkaški klub Čelik. Nakon tri sezone provedene u A1 ligi, Čelik se ove jeseni vratio na najjaču košarkašku scenu u našoj zemlji. Sezona je počela rezultatski turbulentno, međutim uprava kluba na čijem je čelu Kasim Sarajlić, nije “gubila kompas” i klub sigurno “plovi” ka mirnoj luci.

četvrtak, 11 Decembar 2014 10:29

Melisa Zukan i Mesud Pezer

Zenički fotograf Amel Topčagić je došao na zanimljivu ideju da uradi "fotošuting" (photoshooting)  sa bh. sportistima, atletičarima Zeničanima Melisom Zukan i Mesudom Pezerom, na temu skretanja pažnje na naše sportiste, koji su ponos ovog grada, ali istovremeno i na temu zagađenja, kojeg pripremajući se u svom gradu sportisti udišu zajedno sa ostalim građanima Zenice.