19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Decembar 2014 17:36

SDA o KBZ

Stanje u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ) je i pored svih upozorenja o dramatično teškoj situaciji i potrebi hitnog djelovanja na stabiliziranju stanja  i dalje alarmantno teško.Ova  kantonalna zdravstvena ustanova sa resursima za  obavljanje rada na sekundarno-tercijarnom nivou sa kvalitetnim i školovanim kadrom dovedena je u poziciju upitne održivosti. Nedostatak lijekova, nedostatak anestetika, neispravni medicinski aparati i instrumenti, otežano obavljanje redovnih medicinskih operacija, problemi s grijanjem i dalje su nerješivi   problem.

ponedjeljak, 29 Decembar 2014 20:26

HNS-HDZ kontra SDA i DF

Suprotno stavu koalicionih partnera, SDA i DF-a, dva zastupnika HNS/HDZ-a u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Iva Tadić i Damir Jukić glasali su u nastavku 2. sjednice za usvajanje finansijskih planova Službe za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranaj ZDK.

ponedjeljak, 29 Decembar 2014 13:54

Ko ide u Dom naroda FBIH

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH je, nakon razmatranja izvještaja o posrednim izborima, donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ iz skupština Tuzlanskog Kantona, Unsko-sanskog Kantona i Zeničko-dobojskog kantona.

srijeda, 24 Decembar 2014 20:34

Skupština: opet bez rebalansa

Nakon konstituirajuće sjednice, koja je počela još 20. novembra i, nakon dva prekida, danas napokon i okončana, odmah je održana i 2. sjednica SZDK-a na kojoj je drugi put ove godine odbijen rebalans budžeta za 2014. godinu koji je ponudila Vlada ZDK u tehničkom mandatu.

srijeda, 24 Decembar 2014 20:17

Izabrani u Dom naroda FBiH

Nakon izbora rukovodstva Skupštine zastupnici su donijeli odluku o obrazovanju Kolegija Skupštine, a potom se pristupilo izboru delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

ponedjeljak, 22 Decembar 2014 10:51

Ismijan sam i od nekih iz SDA

Bivši poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Jasmin Duvnjak (SDA) jedan je od rijetkih koji nije aktivirao svoje zakonsko pravo na "bijeli hljeb", iako odranije nema stalno radno mjesto na koje bi se nakon završetka mandata vratio.

nedjelja, 21 Decembar 2014 16:20

DF Zenica: Sretan dan rudara

SRETAN DAN RUDARA !!!Vama što radite u mraku, da drugima ne bude mračno. Vama što radite u blatu, da drugima ne bude vlažno i hladno.

četvrtak, 18 Decembar 2014 18:14

Pismo kantonalnim skupštinama

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se pismom obratio članovima kantonalnih skupština u Bosanskopodrinjskom, Sarajevskom, Tuzlanskom, Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu kako bi se osiguralo da skupštine u ovim kantonima izaberu delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

četvrtak, 18 Decembar 2014 15:34

Pod lupom: Finalni izvještaj

Koalicija 'Pod lupom' predstavila je na press konferenciji u Sarajevu svoj Finalni izvještaj o nestranačkom posmatranju Opštih izbora 2014. Izvještaj na 40 strana donosi rezultate nadgledanja sveukupnog ambijenta u BiH prije, tokom i nakon izbora, ali i preporuke za izmjenu izbornog zakonodavstva.