19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Januar 2015 17:50

Avdić na Intenzivnoj, Vidović pušten

Zdravstveno stanje dvadesetsedmogodišnjeg Ismara Avdića, koji je jučer zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći u centru Zenice, nije bitno promjenjeno u odnosu na jučerašnji dan.

subota, 03 Januar 2015 11:11

Video:udario pješaka, pa pobjegao

Dvadesetsedmogodišnji Ismar A. iz Zenice zadobio je teške povrede opasne po život kada ga je jutros, oko 3.35 u centru Zenice udario "audi karavan" kojim je upravljao Josip Vidović iz Viteza. Nesreća se dogodila u Školskoj ulici u Zenici, a kako nam je potvrđeno u policiji, vozač je nakon nesreće pobjegao sa lica mjesta. 

četvrtak, 01 Januar 2015 20:20

Požar u soliteru na Odmutu

Nešto prije 20 sati policija je zaprimila informaciju o plamenu i požaru iz jednog stana u soliteru u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, blizu Drvenog mosta. Za sada nema informacija o povrijeđenim ili eventualnom stradalim, ali je u toku evakuacija stanara iz stanova na višim spratovima, zbog velike količine dima.

četvrtak, 01 Januar 2015 11:26

Smrt kod RK Bosna

Četrdesetčetverogodišnji E.M. iz Zenice pronađen je jutros oko 10 sati mrtav na stepenicama između spomenika "Kameni spavač" i Robne kuće "Bosna" u centru Zenice. 

Kako nam je potvrđeno u MUP-u ZDK, ekipa Hitne pomoći je po dojavi građana pokušala, ali bezuspješno, reanimirati ovu osobu, za koju se po saznanjima policije, navodi da je beskućnik.

srijeda, 31 Decembar 2014 16:35

Vratite Danisu kolica !

Zeničanin Hamdija Kadić zamolio je preko društvenih mreža da svi koji budu imali korisne informacije o predmetima koji su ukradeni iz njegove garaže, pozovu njega ili mu na drugi način dostave informacije. Bila bi to još jedna u nizu krađa, kakve se svakodnevno dešavaju da krađom u garažu broj 88. u "čeličnom soliteru" na Bulevaru Kralja Tvrtka I u Zenici lopovi nisu, između ostalog, ukrali i invalidska "Otto Bock" kolica, te dječija kolica za njegovog 100-postotnog invalidnog sina, osmogodišnjeg Danisa. 
utorak, 30 Decembar 2014 18:36

Novogodišnji press komesara

Danas, 30.12.2014. godine, sa početkom u 09,00 sati, u prostorijama Uprave policije u Zenici, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobosjkog kantona Delić Rifat i policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Šut Semir upriličili su druženje sa novinarima i predstavnicima medijskih kuća i dopisništava iz Zenice, u znak dobre i kvalitetne saradnje koja je obilježila ovu godinu.

nedjelja, 28 Decembar 2014 15:52

Nakon samoubistva studentice

Smrt 27-godišnje studentice Irme Kotorić iz Tešnja iznova je pokrenula niz pitanja o odnosima u bh. društvu, kao i nespremnosti mladih generacija da se suoče s problemima koje nameće život. Irma, koja je studirala u Doboju, prema informacijama iz policije, pronađena je mrtva u Zenici, a kao nezvaničan uzrok smrti navodi se veća količina tableta koje je progutala.  Njeni prijatelji su na društvenim mrežama potvrdili da je Irma posljednjih mjeseci imala velikih problema, ali da je, prema svemu sudeći, pomoć prijatelja bila nedovoljna. 

nedjelja, 28 Decembar 2014 04:33

Nedovoljno mjesta za osuđenike

Bosna i Hercegovina može izvršiti prijem 2470 osuđenih i 731 pritvorene osobe, dok njezine trenutne potrebe zahtijevaju zatvorska mjesta za 3700 osoba, zbog čega se radi na afirmaciji alternativnih kaznenih sankcija, kazao je u izjavi za Fenu pomoćnik ministra pravde BiH Mustafa Bisić, dodavši kako BiH na državnoj razini ima pritvorsku jedinicu kapaciteta 20 pritvorenika, s tim da je započela izgradnja Državnog zatvora, koji treba biti završen 2016. godine, kapaciteta 350 osoba. 

petak, 26 Decembar 2014 23:14

Potvrđena optužnica ubici djeteta

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Semira Velagića (26) iz Gornje Slapnice kod Kaknja, kojeg Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) tereti da je 7. novembra ove godine usmrtio dvogodišnjeg pastorka Ajnura Smolu.