19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 Decembar 2014 23:16

Foto-video: Nina Badrić u BNP

Nakon Tuzle, Nina Badrić nastavila je večeras mini turneju po BiH koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Uz "teret" saznanja da su ulaznice "planule" za nekoliko sati i da je čeka zahtjevna zenička publika Nina je koncert otvorila kombinacijom starih i novih hitova. Već nakon par pjesama publika je prihvatila poziva da zajedno, i to na nogama, otpjeva desetine njenih hitova.

 

Istinsku satisfakciju za prijem sjajnog hravstkog vokala imao je i producent i organizator koncerta Zeničanin sa zagrebačkom adresom stanovanja Tomislav Kašljević, koji je svom rodnom gradu priredio koncert za pamćenje, i to za svoj rođendan, koji su mu Nina, bend i publika čestitali aplauzom i ovacijama. 

 

A popularna hrvatska pop diva oduševila je i one najizbirljivije. Fenomenalan glas, sjajan prateći petočlani bend, nevjerovatna interakcija sa publikom i ono što se iskreno najmanje očekivalo, jeste vidno raspoložena Nina spremna na šalu, kontakt sa publikom, pa i imitacije nekih svojih kolega. 

 

Da je Nini atmosfera u BNP-u baš "legla" pokazale su i izvedbe hitova koje je u karijeri imala sa bh. pjevačima Dinom Merlinom, Mirzom Šoljaninom i Harijem Mata Harijem, ali i adaptacije dueta poput onog sa Massimom, koji je također nedavno gostovao u istoj dvorani. 

 

Uz bis, te šarmantne prateće vokale petorice muškaraca iz benda, Nina je večeras puna dva sata imala uz sebe i mini-hor od petstotinjak, uglavnom ženskih vokala u publici. Već u subotu uvečer Nina ima koncert kojim završava bh. mini turneju, u sarajevskom BKC-u. 

 
 
 
pogledaj video :