19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 06 Decembar 2014 14:21

Ivan Jelić i gosti u BNP

Zeničanin sa zagrebačkom adresom stanovanja Ivan Jelić upriličio je pred prepunom salom Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) u Zenici novi solistički cjelovečernji koncert u svom rodnom gradu.

 

 - "Ethno Remake"  je moj dar gradu u kojem sam se školovao i odrastao. Odmah nakon magisterija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu svom prijatelju Emilu Brniću, koji je ovo sve organizirao, kazao sam da želim u svom gradu održati koncert, te dovesti prijatelje i zvijezde sa kojima trenutno sarađujem, rekao nam je nakon koncerta Ivan.

 

 Ivana je na koncertu pratio zagebački "Blue World Orchestra", sa kojim je već više puta nastupao, a specijalni gost bila je svjetski poznata violončelistkinja Ana Rucner, sa kojom je Ivan izveo nekoliko zajedničkih kompozicija, koje su pred zenički nastup uvježbavali u Zagrebu.

 

 - Ani i meni je bila želja da naš nastup bude nešto po čemu će se pamtiti kraj godine u Zenici I sudeći po reakciji publike to smo uspjeli. Sarađujemo istovremeno na spotu i pjesmi koja će se uskoro pojaviti, rekao nam je Jelić. Koncertni Ivana Jelića I gostiju bio je kombinacija sevdaha, crnogorskog melosa, makedonskih tradicionalnih pjesama, ali i melosa Dalmacije, Međimurja....

 

 Gosti su mu bili i sjajni instrumentalni sastav trio Folk Fingers, koji svira orijentalnu muziku, te Klapa Leđero (Leggiero), a na koncertu su izvedene I i neke od numera koje se nalaze na Ivanovom novom CD-u. Koncert  je sniman I kako kaže Ivan, biti će objavljen DVD.

 

tekst i foto AVAZ

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

 

..