27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 08 Februar 2013 15:08

NK Čelik na putu za Rovinj

Čelikova ekspedicija, u kojoj je samo 19 igrača i tri golmana, krenula je danas u 10 sati za Rovinj, gdje će trener Vlado Jagodić uigravati tim za nastavak sezone. On je svoje pulene sačekao u Okučanima.
 

 

- Uspjeli smo do polaska na pripreme riješiti pitanje prioriteno golmana, angažirali smo na godinu dana Adija Adilovića, ali to nas je zakočilo u realizaciji dogovora s jednim veznjakom.  Mada to ne volim raditi, ali postoji mogućnost da ćemo igrača tog profila angažovati  u toku ovih priprema, zbog čega smo, svjesno, odlučili ostaviti jedno prazno mjesto- kaže Jagodić.  Čelik će u Rovinju planira odigrati pet test-utakmica, od čega su četiri već ugovorene. Rivali će im biti slovenački klubovi Triglav Kranj, s kojim igraju već sutra, i HIT Gorica (13.02.), zatim sarajevski Željezničar (16.) i Pomorac Kostrena (18.).
 
Za posljednju provjeru, 19. februara, nakon koje kreću i kući, Jagodić ističe da želi najjačeg rivala. Generalku će odigrati 23. februar u 14 sati na Bilinom polju protiv Borca iz Banja Luke. Sav prihod s generalke bit će uplaćen u humanitarne svrhe,  za liječenje gimnazijalke Amine Halilić (16), kojoj je neophodna operacija srca u Turskoj.  Drugu utakmicu na bh. terenima, u kojoj će igrati igrači koji nisu u prvom planu za utakmicu prvog kola protiv Sarajeva, Čelik će igrati 27., protiv drugoligaša Rijeke  u Vitezu. Adis Nurković, kojem je u četvrtak u Zagrebu obavljena artroskopija lijevog koljena, već se vratio u Zenicu i od jučer je počeo dvosedmični postoperativni oporavak.
 
- Bilo je to, u stvari, čišćenje koljena. Doktor je malo brusio i meniskus, ali, hvala Bogu, nije ništa opasno. Predstoji mi odmor do ponedjeljka, a onda odlazak na terapije i vježbe, koje u ovom momentu mogu raditi.
 
Trener mi je ostavio plan rada, kojeg ću provoditi s našim fizioterapeutom. Nadam  se da ću se već po povratku ekipe iz Rovinja priključiti redovnim treninzima- kaže Nurković, koji dodaje da neće žuriti, te da mu je sada zdravlje najvažnije.

 

e444
 
Na završne pripremame za proljećni dio polusezone otputovali su: Adi Adilović, Salih Hinović, Belmin Ćurić (golmani), Zoran Brković, Darko Mišić, Vlado Marković, Slobodan Lakičević, Harun Huseinspahić, Dženan Bureković (bekovi), Emir Jusić, Mehmedalija Čović, Stefan Maletić (stoperi), Kenan Horić, Semir Bajraktarević, Stipe Barać, Anid Travančić, Marko Nestorović, Alen Dedić (vezni), Saša Kajkut, Jasmin Mešanović, Duško Stajić i Marin Popović (napadači).

 

tekst: V. B. Avaz / foto: J. Hadžić