29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Februar 2013 23:22

OKK Čelik bolji od Busovače

 

U sportskoj dvorani u Busovači odigrana je prijateljska utakmica u kojoj su domaći košarkaši ugostili ekipu OKK "Čelik" iz Zenice. Ove dvije ekipe odigrale su i u pripremnom periodu, pred ovu sezonu utakmicu u kojoj je gost iz Zenice slavio sa +12 poena razlike, pa je ovo bila prilika za revanš. Domaći su bolje otvorili utakmicu i to je prvi put u čitavoj sezoni da prve minute proteknu u inicijativi busovačkih košarkaša. U tim trenucima isticao se Kornelije Jezildžić u napadu, a u defanzivnom skoku dominirao je Vlado Gudelj.

 

Vodstvo domaćina od 4-6 poena nastavilo se i čitav drugi period i polovinu trećeg. Jezildžiću se u napadu priključio i Leon Katava svojim poenima, te Ivan Šero odličnim asistencijama. Mali roster igrača je ipak koštao domaće koji su polako padali sa snagom u drugoj polovici trećeg perioda, te su gosti iz Zenice stigli i prestigli umorne domaćine.

 

Kada je zbog 5 osobnih pogrešaka 7 minuta prije kraja, kod +9 razlike za Zeničane izašao visoki Gudelj, činilo se da je sve rješeno. Tada na scenu stupa Toni Kolak koji sa dvije uzastopne trojke dovodi rezultat u neizvjesnost. Posljednji napad na utakmici kod rezultata 82:82 imali su domaći košarkaši, ali je šut Leona Katave u posljednjoj sekundi doslovno"iscurio" iz obruča i ostalo je neriješeno.

 

Iako je običaj da na prijateljskim utakmicama, kod neriješenog rezultata završi utakmica, treneri ekipa su se dogovorili da se odigra produžetak i još pet minuta dadne prilika dobro popunjenom gledateljstvu u dvorani da nastavi uživati u zaista dobroj košarkaškoj predstavi. U tih pet minuta, više sreće imali su gosti i na kraju slavili sa 92:89.

Kod domaće momčadi izvanredan je bio Kornelije Jezildžić sa 34 poena, Ivan Šero je dodao 16, a Leon Katava 15 , kod gostiju bolji od ostalih bili su Merdanović 23, Suljić i Pezer sa po 15 poena.

 

Ekipe su se dogovorile da za 14 dana odigraju revanš u Zenici, pa je to prilika Busovači da odigra utakmicu u jednoj od najljepših dvorana u BiH, "Areni".

 

Miodrag Vujović Miki / ENI.news