19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 03 Januar 2015 02:28

Hećo: imam ponudu iz Čelika

Sudeći prema posljednjim vijestima, Vitez u 2015. godinu ulazi bez promjena u igračkom kadru. 

 

Slaven Garić, predsjednik kluba, po završetku polusezone izrazio je želju za novim imenima. Međutim, proteklih dana, pokazalo se, pojedini nogometaši su njegove iskrene namjere odmah iskoristili za samoreklamiranje, pa do prvih dana januara sigurno neće biti nikakvih novosti iz ovog kluba.  

 

- Koliko sam upoznat, još niko nije tražio ispisnicu. S druge strane, mi smo s nekim igračima razgovarali, ali ne i konačno dogovorili saradnju. Do kraja godine nećemo ništa više raditi, ali ćemo prvih dana naredne godine krenuti u akciju, kaže prvi čovjek NK Vitez, te na medijske informacije dodaje.  

 

Jasminu Smriki je istekao ugovor. Ali on je obećao ostati i narednih šest mjeseci. Inače, tu našu saradnju bi jedino mogao prekinuti njegov eventualni inozemni angažman. A Haris Hećo ima važeći ugovor, i očekujemo ga na prozivci - ističe Garić. 

 

Isto nam potvrdio i sam Haris Hećo, ali u nastavku i otkrio. 

 

- Istina, imam ponudu iz Čelika. Ali, imam ugovor sa Vitezom do maja 2015. godine. Moram istači, u Vitezu sam zadovoljan, i nemam nikakvih primjedbi na ljude koji vode klub, niti na bilo šta. Naprotiv, gore mi je dobro. Ipak, ako bi se dva kluba uspjela dogovoriti, vratio bih se u Zenicu - izjavio je Hećo.