02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 09 Septembar 2013 05:02

Program u Turskom parku

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica organizuje-ponedjeljak (09.09.2013), u 15:00 sati sportsko-promotivnu manifestaciju povodom državnog praznika Republike Turske (Dan pobjede), na lokaciji Turski park-Kamberovića polje(Zenica).

 

Na manifestaciji će biti prisutni predstavnici turske vojne misije u BiH(komadant turske vojne misije u BiH gosp.Fatih Ilhan koji uskoro završava misiju u BiH i novi komadant turske vojne misije brigadir Alptekin Tartici).

 

U programu koji smo pripremili biće organizovana revijalna utakmica u malom nogometu između ekipe bosanske vojske i turske vojske, turnir u tavli, i takmičenje u šahu.

Članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva su povodom Dana Pobjede Republike Turske, i kao znak prijateljstva, napravili veliki grafit na lokaciji Turskog parka sa preko 20 kvadrata površine sa državnim zastavama BiH i Republike Turske. Bojenje i iscrtavanje državnih zastava su članovi Mostova pravili dva dana. 

 

Brigadiri Ilhan i Alptekin će zajedno sa članovima Mostova Prijateljstva svečano promovisati veliki  grafit prijateljstva u 15:00 sati.