20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 Septembar 2013 21:26

Show dance ARS u subotu

SHOW DANCE ARS - ARS Centar Zenica za ovu 2013/2014. sezonu pokreće plesni studio ''Show dance ARS'' i vrši prijem novih članova u subotu (14.09.2013.g.) u prostorijama ARS Centra -Službeni ulaz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Tom prilikom ARS Centar organizira i prvi čas, zato je potrebno da svi koji žele da dođu osim lijepog osmjeha i malo hrabrosti ponesu i rezervne patike, kao i udobnu odjeću. 

 

 

Ovaj studio poziva sve mlade, tinejdžere uzrasta od 12-18 godina koji vole urbanu muziku i moderni ples, sve one koji imaju određena plesna predznanja ili imaju samo jaku želju da znaju plesati. Show dance „plesna priča“ je kombinacija različitih plesnih tehnika (balet, džez, moderni ples...) sa elementima drugih plesova (latino plesova, hip-hop,...). Show dance se razlikuje od ostalih stilova plesa stavlajući naglasak na priči i povezanosti muzike, koreografije i kostima sa pričom. Da bi se u potpunosti publici približila priča koristi se interesantna scenografija i razni rekviziti.

 

Svjesni smo koliko je važno za tinejdžere da imaju priliku da se iskažu, nastupaju, umrežavaju se, putuju, upoznaju različite kulture i prošire svoje horizonte, a jedan od načina je i medij plesa. Znamo da ima onih koji su sputani nesigurnošću i prepušteni su samostalnim  improviziranim plesačkim figurama. Show dance je posebna plesna priča kreirana iz mašte profesionalnog koreografa, korištena različitim disciplinama koje ipak u međusobnoj saradnji publici i plesačima pruža nezaboravan osjećaj i doživljaj. ARS Centar obzirom na profesionalni raspoloživi kadar formirat će formacijske grupe nakon održanog upisa prvih članova Show dance.

 

Poručujemo mladima  da nam se pridruže jer je plesno obrazovanje uz live nastupe izuzetno korisno za sve pojedince u različitim fazama razvoja.

 

Nadamo se da ćete se pridružiti ARS Centru Zenica kako bi savladali  znanje o univerzalnom jeziku plesa i pri tome stvorili uspomene koje će trajati ceo život.

 

 

ARS Tim