02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 03 April 2012 17:03

Međunarodni skup u Zenici

U hotelu Zenica 20. i 21. aprila održat će se naučno-stručno savjetovanje na kojem će biti prezentirana najnovija iskustva u oblasti rekonstrukcije saobraćajnih nezgoda i upotrebe savremenih matematičkih modela u cilju identifikacije pravih uzroka saobraćajne nezgode. Organizator skupa je EVU – Europska asocijacija za rekonstrukciju saobraćajnih nezgoda sa sjedištem u Grazu, Austrija, a suorganizatori EVU BiH, Rekonstrukcija Zenica, Saobraćajni fakultet IU Travnik, Centar za vještačenje “Forensic center” Banjaluka, agencija “Bezus” Brčko i Institut za privredni inženjering IPI Zenica.

 

Savjetovanje je namijenjeno vještacima koji rade na rekonstrukciji saobraćajnih nezgoda, zaposlenima u sudovima i tužilaštvima kao i advokatima, procjeniteljima šteta u osiguravajućim društvima, zaposlenima u MUP-ovima, te inspekcijskim organima koji se bave praćenjem sigurnosti saobraćaja, konsultantima iz oblasti praćenja sigurnosti saobraćaja, uposlenima u direkcijama i agencijama za ceste i statisike, te univerzitetskim profesorima i studentima koji žele da se bave rekonstrukcijama i vještačenjem saobraćajnih nezgoda.

Predviđen je niz stručnih predavanja, a predavači će biti prof.dr. Steffan Hermann (VSi-TUG Graz Austrija), dr. Iztok Ciglarič (Rekonstrukcija Zenica), prof.dr. Sinan Alispahić (HAK Zagreb), Safet Hrapo (KT Sarajevo), Reuf Boračić (JP Autoceste FBiH), Željko Klisara (MUP KS), Fuad Klisura (IPI Zenica),Stevo M. Stević (BEZUS Brčko), Drago Talijan (Centar za vještačenja Banjaluka) te prof.dr. Mirsad Kulović (Saobraćajni fakultet Travnik).

Za više informacija i preuzimanje programa naučno-stručnog savjetovanja posjetite ovaj link

{!jomcomment}