03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 April 2012 07:10

Premijer o budžetu ZDK

fikretplev1- Po federalnom Zakonu o izvršenju budžeta, mi ne smijemo stvarati nove obaveze prema kantonalnom budžetu, dok se on ne usvoji za ovu godinu, kazao nam je premijer ZDK, Fikret Plevljak, komentarišući situaciju nastalu, nakon što je kantonalna Skupština, zbog izmjena Zakona o izvršnom postupku, odgodila izjašnjavanje o Prijedlogu budžeta ZDK za 2012. godinu.
- Stoga je naš prvi korak da stvorimo sve preduslove za usvajanje ovogodišnjeg kantonalnog budžeta, ali na način da njim budu zadovoljni i građani ZDK i njegovi direktni korisnici, što bi, kako se nadamo, moglo biti polovicom ovoga mjeseca, dodaje premijer Plevljak.

- Nije nam drago što nismo uspjeli utvrditi budžet, ali da smo išli na usvajanje budžeta kojeg do kraja nismo odvagali, moglo se desiti da nastupe veći poremećaji zbog, kojih bi njegovu stabilnost i likvidnost malo teže držali pod kontrolom, što bi uzrokovalo nesigurnu situaciju, kaže premijer ZDK, ističući da ne žele takvu situaciju, nego da odgovorno prema građanima i korisnicima budžeta vrše sve obaveze na vrijeme.
- Ja vjerujem da ćemo u tom našem naumu i uspjeti, naglašava na kraju premijer ZDK Fikret Plevljak.