28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 30 April 2014 21:27

Poziv za stipendije Vlade Italije

Ambasada Italije u Sarajevu dodjeljuje državljanima Bosne i Hercegovine i državljanima Italije nastanjenim u BiH stipendije koje finansira Vlada Italije za školovanje u Italiji tokom akademske 2014./2015. godine.  Stipendije predstavljaju novčani doprinos za osobe koje namjeravaju studirati ili obaviti istraživanje u Italiji pri nekoj od institucija kao što su univerziteti, akademije, konzervatoriji, instituti za restauraciju, naučno-istraživački centri i laboratoriji, Nacionalna škola za kinematografiju, biblioteke, arhivi, muzeji i druge vladine institucije. 



Za dobijanje stipendije, za svaku od navedenih institucija, neophodno je poznavanje italijanskog jezika. Kandidati za stipendije Vlade Italije, zainteresirani za pohađanje kratkih kurseva italijanskog jezika, u trajanju od jedan do tri mjeseca, obavezni su poznavati samo osnove italijanskog jezika.  Za stipendije kratkog trajanja za usavršavanje jezika, mogu aplicirati i profesori italijanskog. 

Kandidat treba aktivirati vlastiti account na web stranici http://borseonline.esteri.it , putem koje će popuniti i poslati online formular zahtjeva za stipendiju. Krajnji rok za slanje elektronskih formulara je 28. maja, saopćeno je iz italijanske ambasade.