26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Februar 2013 23:17

Zeničani-smjena Ibrahima Tirka

 Grupa građana Zenice odlučila je da pokrene internet online peticiju kojom traži smjenu direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahima Tirka.

 

- Od dolaska ArcelorMittala u Zenicu, građani Zenice i mještani prigradskih naselja žive kao u paklu. Mittal izbjegava na sve moguće načine instaliranje zaštitnih uređaja, Jedina institucija koja može da «ukroti» neodgovorno ponašanje je Federalna uprava za inspekcijske poslove za čijeg prvog čovjeka smatramo da nije dorastao funkciji koju obavlja, navodi inicijator peticije Zeničanin Enver Hasanbašić. 

 

Tokom vikenda potpise na online peticiju je stavilo više od 280 osoba, ogorčenih (ne)radom Federalne inspekcije za okoliš u njihovom gradu. 

 

- Da bi izbjegli direktna telefonska objašnjavanja sa građanima, direktor je uveo «automatsku sekretaricu», ali na ostavljene poruke niko i nikada nije reagovao. Njihova inspektorica ponosno kaže da joj je posao samo od 8 do 16 i da je ne interesuje šta se događa u «ostatku» dana. Nažalost, Zeničani moraju zagađen zrak udisati 24, a ne samo osam sati, navodi Hasanbašić. 

 

Ovaj mještanin prigradskog naselja Tetovo «praktično» je pokazao da «prašina» sa česticama metala reaguje na magnet, te da mještani osim što ovu prašinu metu po svojim dvorištima te iste čestice i udišu.  

 

PODRŽI PETICIJU - PRIJAVI SE OVDJE