25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Februar 2013 01:25

Zenički izviđači na Kozari

Nastavlja se saradnja Saveza izviđača općine Zenica i OI“Dr.Mladen Stojanović“ Prijedor. Nakon uspješno održanog zimovanja na Mrakovici, pet članova SIOZ-a je prisustvovalo tradicionalnoj manifestaciji „Dani zime na Kozari“. Ova manifestacija obuhvata razna takmičenja, a jedno od njih je i gastro takmičenje u kojem je učestvovala ekipa OI“Dr.Mladen Stojanović“, uz skromnu pomoć drugova iz Zenice.


Svojim vještim rukama i zavidnim kuharskim umijećem, izviđači iz Prijedora su spremili ukusnu čorbu koja je, potom, poslužena, kako domaćinima, tako i gostima. Upravo ova čorba je, prema ocjeni žirija, dobila najviše bodova i osvojila prvo mjesto u pomenutom takmičenju. Pored učestovanja u gastro takmičenju, izviđači su položili i vijence na spomen obilježje u Nacionalnom parku Kozara.


Koristimo ovu priliku da se zahvalimo drugovima iz Prijedora koji su se pokazali kao pravi domaćini i priuštili nam predivan jednodnevni boravak na ljepotici Kozari, pokazavši tako da granice u svijetu izviđača ne postoje! Do iduće zajedničke akcije, izviđački pozdrav Z-D-R-A-V-O!


Amra HRUSTANOVIĆ - SIOZ za Zenicablog


404957 655729181111193 1994106336 n