04 Mart 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 05 Januar 2013 00:01

Dodatni tender za Vijenac

 

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH raspisalo je  tender za izgradnju autoputa na koridoru 5C, dio Drivuša-Kakanj, poddionica Gorica-Bilješevo. Za pokriće troškova izgradnje ove poddionice Autoceste namjeravaju, u ime Vlade Federacije koristiti Kreditna sredstva Evropske banke za obnovu i razvoj.

 

Radovi obuhvataju završetak betonske konstrukcije i trotoara u tunelu "Vijenac" na dijelu Gorica-Bilješevo. Ukupna dužina poddjela Gorica-Bilješevo iznosi 3,10 km. Glavni dio ovog poddjela je tunel "Vijenac", dužine 2 942 m. Izlaskom iz tunela nastavlja se još 200 m, i dalje se povezuje na dio autoputa Bilješevo-Kakanj.

 

Nakon izlaza iz tunela Vijenac, trasa se nastavlja u dužini od cca. 200 m i spaja sa Autocestom A1, poddionica Bilješevo-Kakanj. Većina zemljanih radova, na iskopu tunela je okončana u okviru prethodnog ugovora, u fazi I.

 

Predmet ovog ugovora su radovi koji uključuju izgradnju unutranje betonske oplate tunela i završetak svih drugih vanjskih radova, rok za završetak radova je 12 mjeseci, a rok za prijavu na tender je 14. februar 2013. godine.

 

 

ekapija