28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 01 Novembar 2012 18:38

Lutrija BiH Merhametovoj kuhinji

Povodom Dana Lutrije BiH 2012. u oktobru ove godine zaposlenici Lutrije BiH su donirali prehrambene namirnice i ostale artikle u humanitarnoj akciji “Hrana za život” javnim kuhinjama i udruženjima u Bihaću, Tuzli, Mostaru, Zenici i Sarajevu Humanitarna akcija internog karaktera trajala je nekoliko sedmica, a ove godine zaposlenici su bili u mogućnosti da doniraju preko 1,140 kg hrane širom FBiH.

 

Uz minimalne penzije, veliku stopu nezaposlenosti i smanjen priliv novčane i robne pomoći potogovu u predstojećem zimskom periodu, sve je više porodica ovisno o pomoći javnih kuhinja. 

 

“Solidarnost je jedino rješenje kako bismo mogli pomoći drugima, a mi smo ove godine umjesto korporativnog događaja za partnere i javnost odlučili organizovati humanitarnu akciju “Hrana za život” u kojoj su paralelno učestvovali svi zaposlenici Lutrije BiH iz šest regiona i direkcije”, rekao je Edhem Pašukan, generalni direktor Lutrije BiH.

 

Zaposlenici Lutrije BiH su donirali hranu javnim kuhinjama: Merhamet Zenica, Merhamet Bihać, Crveni križ-krst Mostar, Narodna kuhinja Imaret Tuzla i Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Sarajevu.