19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 Maj 2012 09:05

Logoraši pišu projekte

U organizaciji OSCE-a i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, a na inicijativu kantonalnog Udruženja logoraša održan je seminar o poboljšanju vještina pisanja projekata. Kako je u uvodnom dijelu istakao Šaban Ibraković, predsjednik Udruženja, cilj njihove inicijative ka OSCE-u i resornom ministarstvu da se organizuje jedan ovakav seminar, bio je u osposobljavanju članova za upravljanje projektnim ciklusom i na taj način uspješno apliciraju za evropske fondove.

 

Članovima udruženja iz Vareša, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Zavidovića, Maglaja i Doboj-Juga obratio se i Mirko Trifunović, kantonalni ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice kazavši kako ga raduje što su logoraši preuzeli inicijativu i žele aktivno participirati u društvenom životu zajednice. „Bitno je da znate na pravilan način artikulirati vaše zahtjeve putem projekata za koje ćete aplicirati. S druge strane i resorno ministarstvo, ali i Vlada Kantona u cjelini, pomažući organizovanje edukacije na najbolji način opredjeljuje sredstva koja se inače daju nevladinim organizacijama i udruženjima“. On je također kazao da su isti seminar prošli prije njih i svi članovi Vlade Kantona.

 

Ispred Misije OSCE-a u BiH, prisutnima se obratio Marcus Rolofs, šef regionalnog Ureda OSCE-a u Tuzli kazavši da je ovo samo jedan u nizu seminara koje OSCE već neko vrijeme održava na ovom području i da je dobro da udruženja poput ovog žele saznati više o načinima na koji se može aplicirati za fondove i sredstva orgranizacija koje potpomažu rad nevladinog sektora.

 

Press služba ZDK