19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 Maj 2012 23:20

Mesić-foto iz minuta u minut

Stipe Mesić boravi već dva dana u Zenici, a uz njega je, sa fotoaparatom, naš Jasmin Hadžić. Pogledajte gdje je sve bio bivši predsjednik SFRJ i R Hrvatske. Muzej, Crkva, Crkva, džamija, sinagoga, KŠC, Hotel Zenica, Univerzitet. Na svim lokacijama bio je naš fotoreporter.

 

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić boravi u trodnevnoj posjeti Zenici, gdje je obišao grad i izrazio poštovanje civilnim žrtvama rata. Kod centralnog spomen-obilježja ''Kameni spavač'' Mesić je izjavio kako se treba pokloniti svim onima koji su se izborili da BiH ostane u svojim granicama i poručio da danas mnogima predstoji borba za državu koja će biti u stanju da se pridruži porodici Evropske unije.

 

Tokom dana posjetio je sjedište općinske uprave i susreo se sa načelnikom Općine Zenica Husejinom Smajlovićem.  ''Iznenađen sam uređenošću Zenice i optimizmom na licima Zeničana, iako žive teško. Svi moramo shvatiti da je arhitektura prostora završena i da u sadašnjim okvirima u kojima živimo, moramo pronaći zadovoljstvo'', poručio je bivši predsednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. On je sinoć posjetio Bosansko narodno pozorište u Zenici, gdje se održava 11. festival bh. drame. 

 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ GALERIJU