19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Januar 2014 06:06

Pripreme za Sportistu Zenice

U prostorijama press salona Arene u Zenici je održana prva konferencija za medije Organizacionog odbora (OO) za Izbor sportiste 2013. godine Općine Zenica. Domaćin pressa je bio Alem Hadžibegović, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima Zenica, koje upravlja Arenom Zenica, a moderator Mirsad Pripoljac, urednik sportske redakcije RTV Zenica.


Prisutnim novinarima obratili su se: Nebojša Nikolić, predsjednik OO ove manifestacije i inaće predsjedavajući Vijeća općine Zenica, Dženana Sivac-Nezić, direktorica RTV Zenica i Himzo Halać, predsjednik Sportskog saveza Općine Zenica. Organizacioni odbor ove manifestacije je u prošlogodišnjem sastavu, a ove godine proširen sa Miralemom Galijaševićem i Dženanom Sivac-Nezić.

 

Kako je istaknuto na pressu, tradicija proglašenja najboljih sportista Općine Zenica  duga je više od  45 godina. Nastavlja se i ove godine. Sportski savez Općine Zenica , organizator je tradicionalne manifestacije Izbor sportiste Zenica 2013. godine, koja će se održati 18. februara u hotelu Zenica u 20 sati. Suorganizator i medijski partner proglašenja najuspješnijih zeničkih sportista ove godine je JP RTV Zenica, koja će, prvi put, uživo prenositi manifestaciju iz hotela "Zenica".  Svi zainteresovani klubovi i organizacije svoje aplikacije za izbor najboljih mogu dostaviti od o9.do 23.januara u prostorije Sportskog saveza općine Zenica, a od 23.-28.januara sportski žiri će uraditi nominacije po kriterijima.

 

Nakon toga, sportski žiri će proglasiti najuspješnije za 2013. godinu u 13 kategorija, kojima će na manifestaciji biti dodijeljena priznanja u slijedećim kategorijama: 

Najuspješniji sportista i sportistkinja u seniorskoj konkurenciji, najbolji sportski klub, najbolji junior i juniorka, najbolji trener, tri priznanja u kategoriji sportske nade, najbolja sportistkinja i sportista u invalidskom sportu, najbolji trener u invalidskom sportu, najbolji sportski klub u invalidskom sportu.  Generalni sponzor manifestacije izbora sportiste 2013. godine je Općina Zenica.

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa