29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Januar 2014 06:23

Protiv Brčanke sutra u Areni

Nakon poraza košarkašica Čelika u  bh derbiju 8.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), od ekipe Play off-a na Ilidži rezultatom 64:60,  već u nedjelju košarkašice Čelika igraju utakmicu 10.kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u kojoj će odmjeriti snage sa ekipom Brčanke.


Tim povodom održana je press konferencija na kojoj je Slobodan Kecman, šef stručnog štaba Čelika, kazao je da je poraz od Play off-a došao isključivo zbog toga što njegova ekipa nije ispoštovala dogovor iz svlačionice. Što se utakmice koja slijedi Kecman je naglasio da očekuje da njegova ekipa pokaže karakter i upiše sigurnu pobjedu - javili su nam iz TIM-a KŽK Čelik.

 

Jedna od boljih u redovima Čelika bila je Maida Rahmanović koja je kazala da je govoriti o sinošnjoj utakmici zaista jako teško: "Toliko smo se pripremali za tu utakmicu i na kraju da tako slabo odigramo, neshvatljivo. Stvarno ne znam šta se desilo. Cijeli tok meča je bio neizvjestan, a mi se jednostavno nismo mogli nikako trznuti da prelomimo utakmicu u našu korist, i na kraju smo ušli u neizvjesnu završnicu u kojoj smo ponovo ostali nedorečeni i pobjeda je otišla u korist Play off-a. Nadam se da u narednim utakmicama ovakve stvari se neće dešavati i da ćemo do kraja šampionata djelovati kao ekipa što mi u stvari i jesmo, ali ponavljam moramo to dokazati na parketu. Slijedi utakmica sa Brčankom, ekipom koja nije ni malo naivna, ali sam sigurna da ćemo uz pravi pristup slaviti uvjerljivu pobjedu i vratiti samopouzdanje pred nadolazeće mečeve. Naravno, pozvala bih publiku da dođu u što većem broju i da nas podrže i u ovoj utakmici"- kazala je, na kraju,  Maida Rahmanović     

 

Mlada Nedžla Kovačević u utakmici sa Play off-om nije ulazila u igru. Zbog toga je govorila o utakmici koja slijedi: "Trener i Maida su kazali sve o sinošnjoj utakmici sa Play off-om tako da ja ne bih ništa dodavala. Što se tiče utakmice u nedjelju, dolazi nam u nezgodnom trenutku nakon ovog poraza. Sigurna sam da je utakmica sa Play off-om bila samo loš dan i da ćemo već u nedjelju pokazati da smo dobra i kvalitetna ekipa. Ekipa Brčanke je mnogo bolja ekipa od, npr. Banovića, tako da se ne smijemo opustiti i dozvoliti eventualno neko iznenađenje. S obzirom da u domaćem prvenstvu ima prostora za nas mlađe igračice očekujem da ću dobiti određenu minutaži i protiv Brčanke i nadam se da ću opravdati povjerenje trenera. Pozvala bih sve navijače da dođu u nedjelju i daju nam podršku kako su to činili i u jesenjem dijelu šampionata-kazala je Nedžla Kovačević

Da ponovimo, utakmica 10.kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između košarkašica Čelika i Brčanke igra se u nedjelju 19. januara 2014.godine u Areni Zenica sa početkom u 20 sati.    

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa