19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Februar 2014 21:16

Marketing menadžment na EF

Ekonomski fakultet u Zenici laganim ali sigurnim koracima postaje proaktivan i inovativan u svom poslovanju. Povezivanju teorijskih znanja s praktičnim dijelom danas  je težnja mnogih fakulteta. Da Ekonomski fakultet u Zenici radi na povezivanju ove dvije stvari, kao dokaz  tome se može uzeti događaj koji se održan proteklog vikenda.

 

Studenti s prve godine postdiplomskog studija su u prepunoj sali Ekonomskog fakulteta u Zenici javno branili svoje marketing planove, koje su radili iz predmeta Marketing menadžment. 

 

Izrada marketing planova je rađena u šest  grupa, a mentor je bio doc.dr. Veldin Ovčina. Svaka grupa je odabrala jedno već postojeće preduzeće s prostora BiH i uradila marketing plan za narednu godinu poslovanja, gdje su ukazali na određene probleme i dali moguča rješenja. Preduzeća za koja su rađeni marketing planovi su: Fabrika duhana Sarajevo, Perutnina Ptuj BH, Muzej grada Zenice, Natron-Hayat, PERO Zenica i jedno preduzeće koje pruža usluge internet bankarstva. Pozvani su i predstavnici preduzeća za koje su urađeni marketing planovi, koji su se odazvali pozivu i prisustovali odbrani marketing planova.

 

Studenti su kroz svoj rad pokazali veliku kreativnost, želju, motivisanost, inovativnost, što je na samom kraju rezultiralo dobrim marketing planovima, njihovim zadovoljstvom kao i zadovoljstvom profesora, gostiju i dobrim ocjenama koje su dobili. Treba naglasiti da je podršku studentima dao i dekan Fakulteta Dr.sc. Jasmin Halebić.              


Gdje je istakao da je ovaj način rada koji se praktikuje na Ekonomskom fakultetu u Zenici posebno važan za studente, gdje će pored teorijskih znanja usvojiti i vještine i sposobnosti koje će im biti od iznimne važnosti pri zaposlenju i samom poslovanju. Kako je bilo na samom događaju odbrane marketing planova možete pogledati u galeriji fotografija. Klikni na link za FB galeriju: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.572751286149543.1073742088.122203817870961&type=1 




tekst: Asmir Kurta

foto: Suad Baručija