26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 02 Januar 2012 20:42

Dominiković u Čeliku ! Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Internacionalac iz Hrvatske - Andreas Dominiković je nova ,,9''-tka i prvo ime na spisku pojačanja RK,,Čelika'' Zenica, koji je jesenji šampion u Premijer ligi BiH.  

Dominiković je angažovan za poziciju lijevog beka ,,Čelika'': umjesto Edina Bajramovića. Andreas Dominiković je posljednjih godinu dana igao u austrijskom premijerligašu UNION JURI LEOBEN, odnosno u Njemačkoj u HG 85 KÖTHEN, a prije toga u ,,Izviđaču'' iz Ljubuškog, te u RK Đakovu, HRK Čapljina i u RK Metković. Odigrao je 25 utakmica za Hrvatsku U-21 i U-19 državnu reprezentaciju.

- Radujem se dolasku u RK ,,Čelik''. U ,,Čelik'' dolazim iz Njemačke, gdje sam igrao prethodnu polusezonu. Poznate su mi ambicije ,,Čelika'' u ovoj i u narednim godinama i volim kad su ambicije Kluba vrlo visoke, jer se imam za što boriti. Vjerujem da ćemo ovogodišnje visoke ambicije ,,Čelika'' u prvenstvu i Kupu ostvariti, a ja ću se sa suigračima za to u svakoj utakmici u dresu ,,Čelika'' do maksimuma boriti. Pratio sam ,,Čelik'' i znam za njegov oštar, ,,ratnički odnos'' prema igri i borbenost na terenu, što mi također odgovara – izjavio je Andreas Dominiković. 


Pane Škrbić, predsjednik kluba nam je rekao:

 

- Popunili smo jedno od dva upražnjena ,,radna mjesta'' u Klubu, nakon odlaska iz Kluba Bajramovića i Šahinovića. Pored lijevog beka, treba nam i srednji bek. I tu smo blizu rješenja. Na taj način ćemo znatno ojačati naše redove i nadam se nastaviti pobjednosni ciklus i u 2012. godini, te ostvariti baraž za kraj prvenstva i finale Kupa BiH – istakao je Škrbić.

Anterfile
Dominiković rođen u Njemačkoj Andreas Dominiković je rođen 14.01.1983. godine u Esslingeru (Njemačka). Njego-vi roditelji, inače, potiču ižive u velikom rukometnom regionalnom centru – Metkoviću u Hrvatskoj, gdje on i danas živi sa svojom obitelji – suprugom Vidom i dvoje maloljetne djece. U dosadašnjoj karijeri najviše se zadržao u HRK ,,Izviđač'' u Ljubuškom (čak pet godina), nakon čega se preselio u Austriju, zatim u Njemačku. Igra na poziciji lijevog vanjskog, a po potrebi i srednjeg i desnog vanjskog. Visok je 195 cm, a težak 87 kilograma. Očekuje se da u ,,Čeliku'' Dominiković bude prvi golgeter tima.

Čitano 3574 puta Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 02 Januar 2012 23:49