20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Januar 2012 16:01

Dominiković na tri godine Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Danas se znaju novi detalji ugovora između RK ,,Čelik'' iz Zenice (jesenji šampion u Premijer ligi BiH) i rukometnog internacionalca Andreasa Dominikovića, nove ,,devetke'' i vanjskog lijevog zeničkog Premijerligaša: ugovor je potpisan na tri godine, uz mogućnost daljeg produženja, a koliko ozbiljno shvata svoj novi angažman govori i činjenica da Dominiković u Zenicu dolazi sa porodicom.

- Angažovanjem Dominikovića na tri godine mi kao Klub potvrđujemo da mi stvaramo tim na duže staze. Jeste nam veoma važna ova naredna prvenstvena sezona, da potvrdimo naš renome i da osvajanje jesenje titule nije bila slučanost, ali mi želimo da pobjeđujemo i imamo stabilan klub i tim i naredne i narednih godina – izjavio je za Zenicablog Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''.

- Zato nam nije svejedno da li se ugovori sa igračima prave na jednu polusezonu (što je ranije činjeno), ili na više godina (što činimo sada) – rekao je Škrbić. Novom ,,Čelikovom'' pojačanju najviše se obradovao Šef stručnog štaba ,,Čelika'' Miki Filipović, koji kaže:

- Hvala Upravi ,,Čelika'' što je angažovala Dominikovića. Prezadovoljan sam činjenicom da je Dominiković naš novi član! Znam ga i kao igrača i kao čovjeka i u oba slučaja ,,Čelik'' je dobio jako puno. Mislim da smo na poziciji lijevog vanjskog sa Dominikovićem jači za minimalno 20 odsto u odnosu na prethodnu polusezonu. Priželjkujem još jedno ,,pravo'' pojačanje, a i ako ga ne bude – snaćićemo se i bez njega. Mi se nismo ,,odrekli'' ni naših mladih igrača. Naprotiv. Mislim, da će u narednoj sezoni ,,bljesnuti'' naš Mirza Dervenčić, pa Haso Ćosić, a šansu će imati i Ekinović, Bečić i drugi. Uz standardne prvotimce (Begagić, Šarenac, Starčević, Duvnjak, Lučić, Kadić, Begović) na scenu se vraća i golman Adnan Šabanović, što objektivno i jeste naše najveće pojačanje za narednu sezonu – kaže Filipović.

Andreas Dominiković, koji je posljendjih godinu dana igrao u Austriji i Njemačkoj, a prije toga čitavih pet godina je branio boje jednog od najboljih BiH timova - ,,Izviđača'' u Ljubuškom, a ,,uknjižio je i 25 nastupa za Hrvatsku U-21 i U-19 reprezentaciju.

- Znači, mi kod pojačanja ,,idemo'' na kvalitet, a ne na kvantitet. Pored lijevog beka, treba nam i srednji bek. I tu smo blizu rješenja i tada stavljamo tačku na pojačanja: bolje je obezbijediti dva prava pojačanja, nego desetak onih od kojih ne bi imali puno koristi. Na taj način nadamo se da ćemo nastaviti pobjednosni hod i u 2012. godini, te ostvariti baraž za kraj prvenstva i finale Kupa BiH – istakao je Škrbić.

Čitano 3083 puta Zadnji put promjenjen petak, 06 Januar 2012 08:58