24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 31 Maj 2014 01:22

Gorenje- besplatna popravka

Nakon što je na nivou Gorenje Grupacije donesena odluka o doniranju 250 hiljada eura za pomoć stanovništvu regiona koje je pogođeno poplavama, Gorenje Commerce d.o.o. u BiH je pokrenuo trosedmičnu akciju gratis popravke poplavljenih Gorenje aparata.  Akcija će trajati do 17. juna, a odnosi se na Gorenje aparate ne starije od šest godina. 

 

Kvarovi se mogu prijaviti na jedinstveni broj pozivnog centra +387 33 755 600 uz napomenu operaterima da je riječ o aparatu koji je oštećen u poplavi. 

 

Za prijavu aparata potrebna je modelna oznaka i serijski broj aparata koji se nalazi na naljepnici na samom aparatu. 

 

Radno vrijeme pozivnog centra je od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka, a subotom od 9 do 13 sati. 

 

- Važno je da se postojeći aparati isključe iz električnih instalacija, potom ih je nužno očistiti čistom vodom i pustiti da se temeljito osuše. Nakon ovog postupka potrebno je pozvati našu info liniju kako bi autorizirani serviseri izašli na teren i procijenili da je opravka aparata uopće moguća - kazao je direktor Gorenje Commerce d.o.o. Uroš Marolt.

 

Naglasio je da je i ova akcija dio pomoći stanovništvu koje polako pokušava uspostaviti funkcionalan život u dijelovima u kojima je došlo do povlačenja vode. 

 

- Gorenje će snositi troškove izlaska na teren, dijagnosticiranja oštećenja, nabavke rezervnog dijela i opravke aparata ukoliko je ona moguća - zaključio je Marolt. 

 

Po okončanju ove akcije, Gorenje Commerce d.o.o. će u saradnji s Udruženjem "Pomozi" izvršiti procjenu stanja na terenu i najugroženijim porodicama donirati 300 novih Gorenje aparata, saopćeno je.