19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Januar 2015 13:19

Čelik počeo sa treninzima

Nakon desetodnevnog odmora, sinoć su košarkašice Čelika nastavile sa trenažnim procesom kako bi što spremnije dočekale drugi dio prvenstva. U odnosu na jesenji dio u ekipi Čelika se desila i jedna promjena u igračkom kadru. Dosadašnjeg prvog organizatora igreTamaru Petković u nastavku lige će zamjeniti 24-nja Jelena Prvulović. Zbog obaveza lične prirode, Petković je izrazila želju da ne nastavi saradnju sa Čelikom, a Upravni odbor je hitno reagovao dovođenjem bivšeg kapitena U20 selekcije Srbije. 

 

Prv i trening je protekao u dosta radnoj atmosferi, jer ekipu treba pripremiti za takmičenje u Regionalnoj ligi, a nakon toga i za Kup i Prvenstvo Bosne i Hercegovine. Na domaćoj sceni cilj je odbraniti obje titule ukoliko je to moguće, te izboriti završnicu regionalnog takmičenja. „S obzirom da narednu utakmicu igramo 15.januara sa Grosbasketom smatram da imamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo i da uvedemo Jelenu u naš sistem rada. 

 

Petković želim sve najbolje u daljoj karijeri, a Prvulović dobrodošlicu uz nadu da će nam dosta pomoći u nastavku sezone“, kaže šef stručnog štaba Slobodan Kecman. Da u ekipi Čelika vlada sjajna atmosfera najbolji dokaz je i to da su košarkašice prije pauze metodom slučajnog izbora imale zadatak da saigračici čije ime izvuku kupe novogodišnji poklon. Prije prvog treninga bilo je dosta svečano u ekipi Čelika.   

                                                                                                                                     

O Jeleni Prvulović: Jelena Prvulović rođena je 1991.godine u Boru, posljednje četiri godine igrala je u Radničkom iz Kragujevca, a proteklu polusezonu nastupala je za Vojvodinu u čijem je dresu odigrala devet utakmica. Prije četiri godine na Evropskom prvenstvu kao kapiten predvodila je U20 selekciju Srbije u A diviziji. Jelena igra na poziciji jed i dva. 

jelena 068