19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 01 Januar 2015 19:01

Psi ili ljudi. Ili ?

Početak nove godine donio je u prvim satima smrt našeg sugrađanina Eldina Malića. Smrt usljed smrzavanja u centru grada nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ljudi bez doma, beskućnici, pa i druge osobe, poput onih sa psihičkim smetnjama, nerijetko su oni od kojih građani, pojedinci, a posebno društvo okreće glavu. 

utorak, 30 Decembar 2014 22:27

Vrući računi za grijanje

Kada već nismo u mogućnosti dobiti niti jedan valjan odgovor o stanju grijanja grada Zenice, koje je osjetno oslabilo u posljednjih dvadesetčetri sata, u poštanske sandučiće, danas, utorak, 30.12.2014.godine stigli su računi za mjesec grijanja koji je, kako je jedino građanima evidentno, još u toku. 

ponedjeljak, 29 Decembar 2014 22:16

Upiti o (ne)grijanju Zenice

Poštovani posjetioci Zenicabloga! Od popodnevnih sati (ponedjeljak) dobili smo desetine upita "šta je sa grijanjem", i to iz različitih dijelova grada (Mokušnice, Crkvice, Radakovo)... 

nedjelja, 28 Decembar 2014 23:53

Nemojte čekati Posao u struci

Općina Tešanj kao privredno središte je zbilja raj za radnike i to one najteže oblike rada, fizičke. Tu i tamo prodaja, komercijala, rad na liniji u fabrici i u ugostiteljstvu. Ne poznajem ni jednog mladog stručnjaka iz slijedećih sektora koji radi u Tešnju: IT sektor (software), neformalna edukacija (IT , poduzetništvo, umjetnost...), media i marketing, turizam... Živio sam u Zenici, ništa bolje. Veći grad veći belaj.

subota, 27 Decembar 2014 02:16

O psima, drukčije

O psima, drukčije

 

U potpunosti razumijem našeg sugrađanina H. G i shvaćam u kakvoj se situaciji našao ni kriv ni dužan. Jer sam se i ja našao u istoj situaciji kao i naš sugrađanin (o ovome je pisao i Dnevni Avaz)  kada su me iznenada okružio čopor pasa lutalica baš u trenutku kada sam išao na posao, a za razliku od našeg sugrađanina H. G mene je spasio gospodin Haze kojem se zahvaljujem. 

srijeda, 24 Decembar 2014 23:26

Stradanje jednog pisma

Želim da sa vama podjelim jedno loše iskustvo koje mi se dogodilo ovih dana...Pošto dolaze Novogodišnji praznici na moju kućnu adresu poslano je pismo tj. jedna čestitka. Da mi je na prvi mah bilo čudno zasto ta čestitka toliko putuje obistinilo se u ponedeljak 22.12... Posto je famozni poštarć ubacio obavjest da se javim 22.12 u poštu u Masarikova otisao oko podne i tamo ostao bez teksta

ponedjeljak, 22 Decembar 2014 21:26

Dnevnik osvajanja Mont Blanca

Zenicablog vam ekskluzivno donosi prvi Dnevnik Zeničana koji su osvojili Mont Blanc. Pročitajte autorski dnevnik naših hrabrih planinara, uz originalne i autentične fotografije sa pohoda.

nedjelja, 21 Decembar 2014 18:46

Foto:o rudarima, u prvom licu

Povodom Dana rudara jedan kolaž tekstova i fotografija za naš Portal priredio je Abaz Velić, dipl. inž. rud.

nedjelja, 21 Decembar 2014 17:45

Zašto je to bio najbolji koncert

Iako slabo obilazim koncerte zbog svojih na sinoćnjem sam morao biti. Zapravo nismo ni dogovarali nikakvu svirku za 20. decembar da bi bili sinoć u Areni. Zašto je ovo bio najbolji koncert? Zeničanin sam i bavim se muzikom pa ću probati odgovoriti na ovo pitanje iz svojih uglova.