26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 13 Decembar 2013 23:02

Pozitivni heftičnjak

Eh, evo prozva me A. da samo kritikujem stvari u Zenici i da bi trebalo nekoga i da pohvalim. Sad se ja malo dvoumim da li da napisem nesto poput svih onih silnih hefticnjaka koje sam objavljivao na www.laprdanja.blogger.ba gdje sam i kudio i hvalio ili da samo nabrojim neke pozitive naseg grada i zamolim i ostale moje prijatelje da u komentarima dodaju neke stvari koje ja mozda propustim. Pa da probamo, za pohvalu su (pri cemu nemojte uzimati red kojim kuckam kao nesto relevantno, vise je to slozeno po "padanju na pamet"):


- Muzej grada Zenice - jedan od rijetkih muzeja koji radi kvalitetno, sa stalnim i nekim povremenim postavkama i jednim velikim brojem posjetitelja (negdje sam u hefticnjacima imao podatak, sad ne znam na pamet). U svakom slucaju, u drzavi gdje primitivizam vlada na svakom koraku, imati muzej koji radi vrhunski posao je za svaku pohvalu.
Multiplex Ekran Zenica - jedno od meni omiljenih mjesta za izlazak, sa uvijek aktuelnim filmskim programom i premijerama koje se desavaju manje vise u dan sa premijerama u nekim velikim svjetskim centrima. 
Sportska Škola Zenica - definitivno najjaci projekat za rad s djecom uzrasta od 3 do 10 godina. Ekipa profesora tjelesnog odgoja, clanova Udruzenja pedagoga fizicke kulture ze do kantona, je napravila i razvila jednu divnu pricu u kojoj evo vec 3-4 godine uziva oko 150 djecaka i djevojcica. Sramotna stvar je da ovaj projekat nisu prepoznale Opcinske strukture i uvrstile u budzet Zenice, jer su to buduce sportske zvijezde ovog grada
Kuglana Zenica - sigurno mjesto kvalitetnog izlaska, mjesto gdje se osjecam kao kod svoje kuce i kao da nisam na divljem Balkanu. Toplo preporucujem svima
Rukometni Klub Čelik Zenica - ekipa koja unazad par godina postize vrhunske rezultate pri cemu su ulaganja u ovaj klub od ljudi koji bi to trebali uciniti minimalna, skoro nikakva. Momci igraju za svoj gust i za publiku, a eto ja negdje u dubini duse vjerujem da ce im se to jednom vratiti i u finansijskom smislu.
- Kosarkaski Zenski Klub Celik - sigurno najjaci sportski kolektiv u Zenici, ekipa koja BiH predstavlja i to jako dobro u Regionalnoj ligi. 
- Ragbi Klub Celik - ponos Zenice, kratko i jasno - PONOS GRADA.
- Svi ostali sportski kolektivi koji se bore sa besparicom i uglavnom ovise o entuzijazmu par ljudi.
- Kod sportskih kolektiva bitno je spomenuti Arenu Zenica u koju smo spucali 40-ak miliona KMcica budzetskih sredstava i koja nema grijanja, dakle ovi gore nabrojani kolektivi igraju u LEDENOJ DVORANI, presvlace se u LEDENIM SVLACIONICAMA i pored toga postizu vrhunske rezultate. 40 miliona KM u dvoranu koja sluzi za rekreativce i u kojoj je posljednji muzicki koncert odrzan davno, ne sjecam se vise. Sve velike muzicke zvijezde u sirokom luku zaobilaze ovaj grad, zasto?????
- Osnovna i Srednja Muzicka Skola u Zenici - odusevio sam se koncertom povodom 65.godina Osnovne muzicke skole Zenica. Naravno, rade zaboravljeni od Opcinskih struktura, a koliko su bitni gradu pokazuje cinjenica da na proslavu 65.godina postojanja nije dosao Nacelnik Zenice iako je uredno bio pozvan.
- Eko forum Zenica - fajteri za cisci zrak i kvaliteteniju okolinu. Ekipa strucnjaka koju duboko postujem sa doktorom Samir Lemešom na čelu. 

Naravno za pohvalu su i moji prijatelji kako privatno, tako i ovi na FB koji trpe moje negodovanje zbog lose kvalitete zivota u ovom gradu, da ih ne nabrajam pojedinacno prepoznace se oni.

Sad, eto ako ima jos neko koga bi trebalo dodati ... komentarisite.


Kenan Ć.

Povezani članci (by tag)