28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 April 2013 11:53

AHI: humanitarna akcija

Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju u Sarajevu broji ukupno 76 učenika, srednjoškolaca i osnovaca. Svaki od njih, kada bi mogao pričati, volio bi vam ispričati slijedeću priču.



“Lijepo li je probudit se u proljetno jutro, uz zvuk cvrkuta ptica! Lijepo je čuti komšije kako na ulici, pri susretu, jedni drugima selam nazivaju. Užitak li je, pravi pravcati, čuti majčin glas, dok babi govori kako sam jučer, u školi, bio najbolji. Dok moje sestre pjevaju ilahije, i veselo se smiju jedna drugoj kad poneki ton izleti gdje ne treba, ono što odjekuje iz glasova njihovih, što se (vjerovatno) da čuti, zove se sreća. Zove se mladost. Zove se nada. Ja imam ovo zadnje… nadu… da čut’ ću nekad, i ja… i sluhom, a ne samo srcem, sve ljepote dunjaluka. Zašto ljudima treba dodatni razlog za sreću, i pored te ogromne blagodati, da mogu čuti život? – Veddah”

Međutim, iako možda nikad nećemo čuti većinu njihovih glasova, oni nam govore svojim osmijehom, i svojim srcima. Njihovi vrijedni i požrtvovni profesori i terapeuti, pomažu im i da se izraze znakovnim jezikom, te kroz mnoge druge vidove komunikacije. Nažalost, kao i u svim sferama našeg društva, nedostaje im mnogo toga. Nedostaje sredstava za rad i novac kojim bi mogli pribaviti neka od njih.

30. maja je njihov dan, Dan škole, koja im je drugi dom, i novi prozor u svijet, novi prekid dotoka tišine.

UG “AHI” iz Zenice, poziva vas da se, uplatom makar simboličnih sredstava na račun udruženja, priključite plemenitoj akciji, kojom želimo prikupiti sredstva za paketiće, kojima ćemo obradovati polaznike Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju na taj dan. Neka znaju da smo čuli njihovu tišinu!

Donacije za ovu plemenitu akciju, za ovaj pohod na osmijeh, prikupljamo do 23. maja 2013. godine.

Napomena: Ukoliko na račun pristigne više sredstava nego što je potrebno za poklon-pakete, novac će biti preusmjeren za potrebe škole, nabavku sredstava za rad i pokriće najnužnijih troškova. O svemu ćete, kao što je to već ustaljena praksa našeg udruženja, dobiti na uvid izvještaje i fotografije.

Račun na koji možete uplatiti sredstva:

ABS banka: 1990 5200 4811 5780
BBI banka: 1418 0100 0936 8898
SA NAZNAKOM (SVRHA UPLATE): “Čuli smo tišinu!”

U slučaju da vam trebaju bilo kakve dodatne informacije, možete se obratiti nadležnoj kontakt-osobi na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili na telefon: 061-362-408.