26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 01 Juli 2014 00:07

Izviđačka kadrovska škola

Aktivnosti 5. i 6. dana izviđačke kadrovske škole, koja se održava u izviđačkom centru na Boračkom jezeru, od 25.06. do 09.07. 2014. . Novo jutro donijelo je radost školarcima, budući da su nakon skoro 24 sata ponovo mogli jesti. Sunčano jutro i digitalno vedro nebo su nas uz pjesmu odveli na plažu, nakon predavanja o ulozi i liku vodnika, kao i pripremi vodnog sastanka.

Na plaži smo igrali marame, a poslijepodnevna predavanja su podrazumijevala boravak u prirodi- kretanje stazom, karakteristike planine i sl, što nas obučava za naš skori izlet kojem se radujemo! Teta Eca je održala i predavanje o ekologiji, temi koja nam je svima dobro poznata, ali i neiscrpna, s obzirom na globalne probleme koji se javljaju u modernom društvu. Za KZP smo pripremali svoja plemena, izmišljajući njihovu kulturu i tradiciju, za igricu Bumdijada.

 

6. dana naše škole, stigla nam je i smjena! Srdačno smo ih dočekali izviđačkim pozdravom i nastavili sa uobičajenim prijepodnevnim aktivnostima. Gost predavač bio je naš čika Miro, pričajući o ponašanju u prirodi, ujedima insekata, zmija, i njihovoj sanaciji. Škola je ovo jutro svečano aktivirala novi lebdeći jarbol, patent koji smo po prvi put napravili u našem taboru. Pljusak, koji smo i očekivali, spremno smo dočekali u učionici, sa predavanjima iz izviđačke metodologije- osnivanje voda, osnivački sastanak i vrste sastanaka. KZP je organizovala smjena, na kojem su školarci bili animatori, izvodeći skečeve, igrice i pjesme, zabavljajući se do povečerja. Čitamo se i dalje! Z-D-R-A-V-O!

 

DSC 0314

..