03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Februar 2014 04:01

Lopte za mališane u BIH

 Nogometni savez BiH vodi akciju na obezbjeđenju lopti za najmlađe kategorije igrača koja je započeta prije nekloliko mjeseci u saradnji sa "Vestom" iz Tuzle koja se bavi internacionalnim humanitarnim radom. 

 

Akcija je bila usmjerena na donaciju većeg broja nogometnih lopti iz SAD, koje su namjenjene za početnike u nogometu - najmlađe kategorije igrača, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola, te druge mlade kategorije stanovništva, saopćeno je iz NSBiH.  

 

U akciju je bila uključena i humanitarna organizacija "IRD“ International Relief Development, Inc. iz američkog grada Arlingtona . 

 

Nakon provedenih svih carinskih procedura zaprimljeno je 11.100 lopti, ukupne vrijednosti 78.032 dolara. 

 

Lopte će biti podijeljene klubovima u svim nivoima takmičenja u BiH, odnosno oderđenim brojem osnovnim i srednjim školama u oba entuteta. 

 

Ostatak od 2.100 lopti predviđen je za naprijed navedene institucije koje se brinu o posebnim kategorijama mlađe populacije. 

 

Do sada je podijeljeno 2.435 lopti, a akcija se nastavlja putem entitetskih, kantonalnih i područnih saveza, klubova i drugih subjekata. Planirano je da akcija bude završena do 15. marat ove godine, navodi se u saopćenju NSBiH.