29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 05 Maj 2013 02:44

Projekat T.A.J.A.N.

 

Turistička zajednica Zeničko-dobojskog kantona organizira ceremoniju povodom završetka projekta T.A.J.A.N. ("TAJAN – Tourism, Adventure, Joy, Attractions, Nature"), koji finansira Evropskog unija i zvaničnog otvaranja turističkog Info centra, u petak, 10. maja u mjestu Kamenica, Zavidovići, na području Spomenika prirode Tajan. 

 

Događaj će biti prilika da se zvanice bolje upoznaju sa brojnim aktivnostima koje su sprovedene na uređenju turističke destinacije Tajan, raznolikoj ponudi sadržaja i opreme koja se nudi posjetiteljima u novom turističkom Info centru te atraktivnim destinacijama na planini Tajan. 

 

U okviru svečane ceremonije otvaranja, koja se organizuje u sedmici obilježavanja Dana Evrope, najavljeno je obraćanje šefa Delegacije EU u BiH/specijalnog predstavnika EU Petera Sorensena, te dužnosnika Zeničko-dobojskog kantona i Općine Zavidovići, kao i Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona. 

 

Turistička zajednica Zeničko-dobojskog kantona godinama intenzivno radi na unapređenju turističke ponude zaštićenog Spomenika prirode Tajan, u saradnji sa partnerskim organizacijama i uz finansijsku podršku EU. 

 

Spomenik prirode Tajan osim prirodnih ljepota sada nudi i aktivnosti kao što su: promatranje divljine, brdski biciklizam, planinarenje, hodanje na krpljama, speološki događaji, ekoturizam i drugo.