25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 08 Decembar 2013 21:38

Planinarsko sijelo na Liscu

Kako nalaže tradicija u organizaciji Planinarskog društva Tajan- Lisac Zenica, drugoga vikenda u decembru društvo organizuje tradicionalno „Planinarsko decembarsko sijelo-druženje“ planinara u planinarskom domu na Liscu.

 

Ovogodišnjem 53. po redu druženje planinara okupilo je planinare iz planinarskih društava; Zanatlija Osijeka, Krndije Našica, Belišće Belišće, Poštar Tuzla, Svatovac Lukavac, Galica Turbe, Bila Bila, Vlašić Travnik, Goran G Vakuf, KISS Kiseljak, Energoinvest, Bjelašnica Sarajevo, Visočica Visoko, Galica Turbe Zabrđe Vitez, Bočica Kakanj, Smajlovac Maglaj, Krajina Cazin, te zenička društva Tvrtkovac, Željezara, Mladost i mnogi članovi društva.

 

Ovo je bila još jedna planinarska noć i druženje u domu koje je trajalo do ranih sati nedelje i koje će ostati za pamćenje. A da su domaćini bili dobri organizatori i gostoprimljivi dokazuju gosti iz Hrvatske koji su svoj dolazak najavili već u martu i najavili dolazak za tradicionalnu Planinarsku čimburijadu koja će se održati trećeg vikenda u mjesecu mart naredne godine. Planinarsko decembarsko sijelo-druženje planinara

 

Bernadin Kapo

 

plansijelze5