27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 April 2013 23:17

DJ Ruvex-Zuzi Zu: Vatra

 Prije nekoliko mjeseci počela je saradnja Alena Ruvića alias Dj Ruvexa sa divom i jednom od najboljih vokala svih vremena sa područja bivše Jugoslavije Zuzi Zu. Nezaobilazno je spomenuti da je Zuzi Zu već nekoliko decenija na muzičkoj sceni kao back vokal grupa  i izvođača, kako u studiju tako i na koncertima Bijelog dugmeta, Indexa, Zdravka Čolića, Harisa Džinovića, Halida Bešlića, Harija Varešanovića, a stariji je pamte i kao članicu grupe Mirzino Jato. Vjerovatno ne postoji čovjek na ovim prostorima koji nije slušao muziku iz filma "Dom za Vješanje" i pjesmu Ederlezi, čiji je vokal upravo Zuzi Zu.

 

Započevši samostalnu solo karijeru i snimanje pjesama za novi album i prateći nove trendove svakako je mjesta našla i elektronska muzika, te u ovom slučaju saradnja sa zeničkim DJ i producentom Ruvexom za pjesmu na koju Zuzi tipuje kao br.1 na albumu

 

- Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa Zuzi Zu, prije svega jer je iskreno i karakterom i muzički potpuno u Disco-House folu 80-tih godina koji sam ja pokušao uz novi moderni sound i aranžman da stavim u neko sadašnje vrijeme. Bilo je potrebno malo vremena da se Zu privikne na novi sintetički agresivniji zvuk i sam aranžman ali smo to veoma brzo apsorvirali. Iskreno jedna je od najzahtjevnijih osoba iz muzike sa kojima sam radio, ali sada kad slušam i gledam finalni uradak vidim da se to sve isplatilo, ukazala mi je povjerenje i dobili smo odličan proizvod, mislim jedinstven na ovim područjima. Veoma je opasno eksperimentisati sa ovim zvukom na Balkanu, ali Zu to zaista radi iz ljubavi prema muzici i komercijala joj zaista nije na prvom mjestu nego da zadovolji svoje muzičke strasti. Još da napomenem da mi je čast biti u timu ljudi budućeg albuma među kojima su mega imena kao sto su Marina Tucaković, Aleksandar Kobac , Oliver Jovanović i drugi, kazao je za Zenicablog  Ruvić.