27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 07 Mart 2012 00:13

AIESEC i u Zenici

Najveća i najpoznatija svjetska studentska organizacija AIESEC, koja djeluje u 111 država, a u BiH egzistira u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, nedavno je svoju kancelariju otvorila i u Zenici.

- Osnovna djelatnost ove organizacije je organizovanje međunarodne razmjene studenata, kroz osiguranje studentske prakse u firmama širom svijeta, odnosno u zemaljama članicama organizacije. Riječ je o privremenom zapošljavanju studenata kako bi svoje akademske sposobnosti mogli primijeniti u praksi i prilikom zapošljavanja, izjavio je Adnan Baručija, predsjednik Upravnog odbora AIESEC-a u Zenici.

 

Na današnjoj pres-konferenciji predstavnika AIESEC-a rečeno je, kako je 20-ak studenata iz BiH trenutno osigurana praksa u Italiji.

Osim zbližavanja studenata i pružanja pomoći u sticanju konkretnih vještina i znanja kroz menadžment, obrazovanje i praktično iskustvo, AIESEC organizuje i studentske konferencije, a za ovu godinu planiran je najveći sajam zapošljavanja u BiH koji će biti održan u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Zenici.