01 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 Juli 2014 15:39

Skup podrške Palestini u Zenici

PODRŠKA PALESTINI - PETAK, 25. JULI U 14.00 SATI - Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini i Udruženje SOLIDARNOST organizatori su mirovne šetnje i skupa pod nazivom PALESTINA ZOVE koji će, u znak podrške stradalnicima u Gazi, biti održan u petak, 25. jula 2014. godine u Zenici.

 

Mjesto dešavanja: Trg Alije Izetbegovića (uz robnu kuću BOSNA). Nakon obraćanja predstavnika organizatora i gostiju skupa planirana je zajednička šetnja učesnika pješačkom zonom grada. Budite i vi dio ovog događaja i pomozite širenje istine o stradanju palestinskog naroda.


Udruženje Palestinska zajednica u BiH povodom brutalne agresije Izraela na pojas Gaze u petak, 25. jula, organizira Mirnu protestnu šetnju u Zenici i Tuzli.
U Zenici Mirna protestna šetnja počinje u 14:00 sati ispred Robne kuće ''Bosanka'', a završava se kod Bosanskog narodnog pozorišta gdje će se prisutnim građanima obratiti: hafiz prof. dr. Safvet Halilović, Alija Redžić, Medhat Kasap predstavnik UO Solidarnost i dr. Abdelhakim Gouda predstavnik Udruženja Palestinska zajednica.


Udruženje Palestinska zajednica u BiH pokrenulo je humanitarnu akciju pomoći palestinskom narodu. Pozivom na broj 090 291 001 donirate 2 KM. Uplatu možete izvršiti i na račun u BBI BH d.d. Sarajevo. Broj računa je 141-311-53200039-07.
Pozivamo građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže na Mirnim protestima i da na taj način osude agresiju Izraela na Gazu, upute apel za prestanak ubijanja civilnog stavnovništva, te da podrže pravo Palestinaca na slobodu, miran i dostojanstven život.

Predsjednik
Majed Maarouf