19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 25 Oktobar 2012 12:11

KŽK Čelik dočekuje Vojvodinu

u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana je konferencija za medije. Povod za press je predstojeća utakmica 6.kola Regionalne Adriatika MŽRKL lige, sezona 2012/2013, te osvrt na utakmicu iz 5.kola i gostujuću pobjedu u Novom Gradu protiv Slobode Naime, KŽK "Čelik", aktuelni prvak i osvajač Kupa, te viceprvak Regionalne lige u sezoni 2011/2012, u šestom kolu Regionalne lige je domaćin ekipi ŽKK Vojvodine iz Novog Sada (Srbija).

 

Prisutnim novinarima obratili su se Eldar Durmić, trener i Alma Kovačević, igračica Čelika. Trener Durmić se osvrnuo na prošlu utakmicu i ubjedljivu pobjedu od + 29 koševa, u gostima protiv ekipe Slobode iz Novog Grada (Bosanski Novi). Istakao je zasluženu pobjedu i poboljšanje u igri, naročito u odbrani. Predstojeća utakmica protiv novosadske Vojvodine je puno ozbiljniji ispit za Čelikovu ekipu, jer se ekipa Vojvodine dosta pojačala u odnosu na prošlu sezonu kada su osvojili predzadnje mjesto u Regionalnoj ligi. Istakao je da je, u međuvremenu, ekipu, uz saglasnost, napustila Monika Veselovski, krilo, ali da će njen odlazak nadomjestiti od preostalih igračica, te da se neće puno osjetiti njen odlazak iz ekipe Čelika.

 

Krilni centar u ekipi Čelika, Alma Kovačević, je izjavila da će ekipa, narednu, utakmicu protiv novosadske Vojvodine shvatiti maximalno ozbiljno, još poboljšati igru u odbrani i da se nada još jednoj pobjedi. Poziva navijače da dođu, u subotu, u gradsku Arenu i da ih podrže u pohodu na još jednu pobjedu.

 

Utakmica Čelik – Vojvodina se igra u subotu, 27.10.2012.godine u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 18:00 sati. Ulaz je 2KM.

E.Imamović za Zenicablog

 

kzk-nssubo1