29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Mart 2013 22:36

Batonovi muhabeti u martu

 

Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica u sklopu redovnog projekta “Batonovi muhabeti” održao je predavanje na temu “trenutna politička situacija u Bosni I Hercegovini iz našeg ugla”. 

 

Izlagači su bili eminentne ličnosti Iz političkog života Bosne i Hercegovine I to: poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine Bosne I Hercegovine Beriz Belkić, Amer Jerlagić predsjednik SBiH, Asim Čajlaković poslanik u Skuptini Zeničko-dobojskog kantona te presjedavajući Vijeća općine Zenica Nebojša Nikolić.

 

U dvosatnom druženju sa ratnim I civilnim invalidima općine Zenica otvorene su mnoge interesantne teme aktuelne na političkoj sceni Bosne I Hercegovine na svim nivoima vlasti, a nakon izlaganja gostiju nastavljeno je neformalno pojedinačno druženje sa članovima ovog udruženja.

 

Takođe, potrebno je istaći da su prethodne sedmice u petak 08 marta u prostorijama Kluba „Baton“ Zenica, Midhat Kasap I Mirsad Bajramović predstavnici Udruženja “Solidarnost”, organizovali medijsku prezentaciju sa putovanja u Siriju u koju su odvukli humanitarni konvoj sa hranom I odjevnim predmetiima namjenjenu sirijskim izbjeglicama, dok je u subotu 09. marta u prostorijama  Kluba “Baton” upriličeno druženje sa prof. dr. Seadom Seljubcem zamjenikom muftije Tuzlanskog .