02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Mart 2013 21:51

I Zeničani na Humanijadi 2013

 Projekt studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pod nazivom "21. regionalni edukacijsko-sportski susreti studenata biomedicinskih fakulteta", Humanijada 2013." održati će se u apartmanskom naselju "Aquareumal" u Fojnici u periodu od 8 do 12 maja 2013. godine. U projektu učestvuju i studenti zeničkog Zdravstvenog fakulteta.

 

Cilj projekta je povezivanje mladih ljudi iz različitih gradova bivše države, kroz sportske aktivnosti i edukativni program o vrijednostima sporta u medicini. Projekt će biti značajan korak ka jačanju kapaciteta za razvoj novih pristupa, aktivnosti i strategija, koji će promovirati poštovanje, prijateljstvo, toleranciju, izvrsnost, fair-play i solidarnost, kroz sport među mladima u regionu.

 

U radu projekta sudjelovati će preko 500 studenata, različitog spola, nacionalne i vjerske pripadnosti, koji će učestvovati u sportskim takmičenjima, te edukativnom programu koji će se sastojati od predavanja o vrijednosti sporta sa aspekta medicinske znanosti kao i interaktivne radionice koje će ojačati timski duh, te razgovora s uglednim profesorima te renomiranim doktorima u regionu. Studenti koji će učestvovati u radu projekta izabrani su na osnovu iskustva i uspjeha u radi na polju studentskog organizovanja.

 

Podršku cijelom projektu pružili su Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu kao domaćin, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu kao krovno tijelo studenata UNSA, matična asocijacija studenata Medicinskog fakulteta - USMF, Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini - BoHeMSA i mnogi drugi.

Partner projekta je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku sa dr. Nihadom Selimovićem na čelu.

 

više na linku