29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 18 April 2012 08:03

Rukomet: Večeras protiv Bosne

rukometcelikDanas (srijeda, 18. april) najpopularniji zenički sportski kolektiv - rukometaši ,,Čelika'' igraju uzvratnu utakmicu u okviru Kupa BiH sa RK ,,Bosnom-BH Telecomom''. Utakmica se igra u dvorani ,,Ramiz Salčin'' na Mojmilu, a sude: Hurić i Smajlović. U slučaju pobjede ili čak i izgubljene utakmice do 13 golova razlike, ,,Čelik'' će se kvalifi-kovati za finalni turnir za pobjednika Kupa BiH, koje se pak igra narednog vikenda u Goraždu, navode u saopćenju iz ovog Kluba.

- Na žalost, iako smo konkurisali za organizaciju završnog turnira za finale Kupa BiH, Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH je organizaciju ovog turnira povjerio Goraždu. Iako Zenica kao grad a i Rukometni klub ,,Čelik'' imaju nebrojano puta bolje uslove za organi-zaciju ovog turnira od Goražda (Gradska arena, šest hotela, ostala infrastruktura), Rukometni savez je odlučio kako je odlučio! Nama ostaje da u finalu turnira u Goraždu izborimo što bolji rezultat i 21. i 22. aprila pokažemo da nije slučajnost da smo se plasirali među najbolje četiri ekipe kad je riječ u Kupu BiH (računajući da ćemo danas eleminisati ,,Bosnu'') i među najbolje tri ekipe, kad je riječ o prvenstvu u Premijer ligi BiH – kaže predsjednik kluba Pane Škrbić. 

Trener Miki Filipović ima problema sa zdravstvenim biltenom tima:

- Prošle subote Davor Kadić i Edvin Begović (zbog povrede) nisu uopšte putovali u Goražde, a srednji bek Milan Ivačev (koji još nije potpuno ozdravio i prima infuziju) – kaže trener Filipović. Inače, iako se svi uzvratni susreti Kupa igraju danas, gotovo sa sigurnošću se može reći da će prvog dana finalnog turnira ,,Čelik'' (danas kako smo istakli igra sa ,,Bosnom'') igrati sa domaćinom ,,Goraždem'' (koje pak danas igra uzvratnu utakmicu sa ,,Leotarom''), a u drugom susretu sastaju se ,,Borac'' (danas igra sa ,,,Krivajom'') i ,,Izviđač'' (igra sa ,,Gradačcom'').

Dakle, iako svi u ,,Čeliku'' vjeruju da će im ,,Bosna'' u Sarajevu pružiti jak otpor, ipak su sigurni da će ,,Čelik'' ići dalje u Kupu i u subotu oni a ne ,,Bosna'' putovati na završni turnir Kupa BiH u Goražde.

Izvučeni parovi i za Ligu za prvaka: prvo kolo ,,Čelik'' kod ,,Borca''

Liga za prvaka BiH, u kojoj učestvuju ,,Čelik'', ,,Borac'', ,,Bosna'' Sarajevo, ,,Sloga'', Izviđač i ,,Goražde'', započinje već u srijedu 25. aprila, klada ,,Čelik'' gostuje u Banja Luci kod ,,Borca m:tela''.  Inače, Liga za prvaka se igra po sitemu – ,,svako sa svakim'' i to u dva ,,kruga'' (u gostima i kod kuće). U prvom dijelu prvenstva ,,Čelik'' prve dvije utakmice igra u gostima (kod ,,Borca'' i ,,Sloge u Doboju), a 2. maja u Gradskoj areni protiv ,,Goražda'', da bi već 5. maja gostovao u Ljubuškom kod Izviđača.
U petom kolu - 9. maja (srijeda) u Zenici gostuje ,,Bosna BH Telecom''. 

U drugom krugu prvenstva 12. maja ,,Čelik'' dočekuje Borca, a 16- maja Slogu iz Doboja. Goražde je domaćin ,,,Čeliku'' 19. maja, a u Gradskoj arani 23. maja gostuje Izviđač. U poljednjem kolu, 26. maja ,,Čelik'' ponovo gostuje u Sarajevu kod Bosne BH Telecoma. 

Iz Uprave ,,Čelika'' poručuju: 2. maja je ,,Dan D'', kada u Gradskoj areni u Zenici počinje serija velikih rukometnih mečeva (gostruje ,,Goražde''), a 9. maja u Zenicu nam ponovo dolazi ,,Bosna''. Najuzbudljivije će ipak biti 12. maja, kada u Areni gostuje ,,Borac'', a veliku posjetu publike i navijača očekujemo i 16. i 23. maja kada u Zenici dolaze ,,Sloga'' odnosno ,,Izviđač''. U te dane biće praznik rukometa u Zenici i pozivamo ljubitelje rukometa i sporta da dođu u Gradsku arenu – kažu u Upravi kluba.