01 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Juni 2014 16:01

Sportzdk table tenis open

Povodom otvorenog prvenstva ZE-DO kantona u stonom tenisu, danas je u PRESS SALONU ARENE ZENICA održana press konferencija.


Prisutnim novinarima obratili su se: Armin Mujkić, predsjednik Udruženja „Sport Media“ i glavni urednik portala Sportzdk.ba, Sedin Habibović, predstavnik Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK, te Edin Konjić, reprezentativac BiH u stonom tenisu ispred Stk Mladost Zenica. Domaćin pressa bio je vd. direktor JP za održavanje i upravljanje sportskim objektima, Alem Hadžibegović.

Kako je rečeno na pressu, otvoreno prvenstvo organizuju Udruženje građana „Sport Media“ i Prvi portal o sportu i rekreaciji u ZDK sportzdk.ba u saradnji sa Javnom ustanovom Zavod za bolesti ovisnosti ZE-DO kantona i Stonoteniskim klubom „Mladost“ iz Zenice.

Manifestacija ima naziv „Sportzdk table tenis Open“ i održat će se u Areni Zenica u subotu 28.juna sa početkom u 9,30 sati u sali za stoni tenis u Gradskoj areni.

Kako je, između ostalog, istakao Armin Mujkić: „Stoni tenis je sport koji u svijetu, a i kod nas u ZE-DO kantonu ima veliki broj simpatizera. Igraju ga svi, od 7 do 77 godina, a u Zenici imamo vrhunske stonotenisere, reprezentativce BiH Konjića, Dizdarevića i još neke. U ZE-DO kantonu imamo i veliki broj bivših stonoteniskih asova, onih koji se rekreativno bave ovim sportom i procijenili smo da bi organizovanje turnira u stonom tenisu bilo pun pogodak za poplarizaciju ovog sporta“.
Turnir se, gotovo,  podudara sa Međunarodnim danom borbe protiv zloupotrebe droga i nedozvoljenog korištenja opojnih sredstava, 26.junom i sama manifestacija ima cilj da dovede do smanjenja rizičnih faktora za ulazak u eksperimentisanje sa legalnim i ilegalnim drogama
Kako je istakao predstavnik Zavoda, Sedin Habibović:
„Činjenica je da sportisti imaju važnu ulogu u razvoju identiteta kod adolescenata, da mogu dovesti do kolektivne katarze i razvoja pozitivnih emocionalnih stanja. To je primjer sa našom nogometnom reprezentacijom, sa reprezentacijom BiH u sjedećoj odbojci, košarkašima, teniserima… Šteta je da te rezultate više ne upotrijebimo u razvoj zdravih životnih stilova mladih. Naša je želja da dođemo do toga da se mladi identifikuju sa vrhunskim sportistima. Da bi smo došli do uspješnog sportiste nužno je omasoviti sport i učiniti ga dostupnim svakoj mladoj osobi. Ovaj turnir i radi upravo to, i Zavod za bolesti ovisnosti je ponosan da je dio uspješne priče koju radi Sportzdk.ba i Udruženje Sport Media“

„Sportzdk table tenis Open“ počet će u 09,30 sati svečanim otvorenjem, prvi mečevi počinju u 10 sati.
Igrat će se na 5 stolova. Interes za učešće je veliki, što je potvrdio i Edin Konjić, bh. reprezentativac u stonom tenisu koji je ispred Stk „Mladost“ uključen u tehničku organizaciju turnira.
Kako je kazao Konjić: „Pristiglo je oko 60 prijava iz Zenice, Kaknja, Žepča i još nekih gradova. Sudeći prema prijavama, turnir će biti izuzetno kvalitetan i neizvjestan. Svakako da nam je drago da se ovakva manifestacija održava u našem gradu i da ćemo imati priliku da popularizujemo stoni tenis i zdrav stil življenja među mladima“.
Pravo učešća na ovom otvorenom prvenstvu imaju svi građani (muška, ženska i invalidska konkurencija), osim profesionalnih stonotenisaera, odnosno igrača registrovanih u klubovima Premijer ligi BiH.
Kotizacija se ne plaća.
Za sve učesnike osigurani su sendviči, slatkiši i osvježenje, a za najbolje i vrijedne nagrade.

Sport Media i Sportzdk.ba zahvaljuju se na podršci svojim partnerima:
ArcelorMittal Zenica, Regionalna deponija Mošćanica, Zavod za bolesti ovisnosti ZDK, Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK, Općina Zenica, „Alba“, Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK, Turistička zajednica ZDK, Trgovačka radnja „Halooo“, Auto škola „STOP“.

E.Imamović za Zenicablog