26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 19 Novembar 2013 02:11

St.Luis SAD: Argentina-BIH 2:0

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Argentine sa 0:2 u prijateljskoj utakmici u St. Louisu. Oba gola postigao je Sergio Aguero u 41. i 67. minuti.



Susret je protekao u dominaciji dvostrukih svjetskih prvaka, koji su i bez povrijeđenog Lionela Messija opravdali ulogu favorita i došli do pobjede. Nogometaši BiH su do drugog primljenog gola pružili dobar otpor, ali se njihova igra potpuno raspala nakon što je Aguero u 67. minuti drugi put zatresao mrežu Begovićevog gola. 

Na početku susreta BiH je imala i dvije odlične prilike preko Ibiševića i Džeke, ali bh. napadači iz izglednih pozicija nisu bili precizni.

Argentina je također napravila nekoliko prilika, ali je Begović u par navrata dobrim intervencijama spasio gol. No, u 41. minuti nije uspio da zaustavi šut Aguera, koji je jednu odbijenu loptu sa desetak metara poslao u gol.

Početak drugog poluvremena pripao je bh. nogometašima koji su krenuli još ofanzivnije, ali uprkos inicijativi nisu uspjeli da dođu do prilike za gol. U jeku napada bh. tima Rodriguez je pronašao Aguera koji je pobjegao odbrani bh. tima i volej udarcem s 15 metara zatresao mrežu za vodstvo od 2:0.

Argentinci su nakon ovog pogotka potpuno preuzeli igru, zadnja linija reprezentacije BiH je sve češće griješila, a Asmir Begović je najzaslužniji što još jedna lopta nije završila iza njegovih leđa.

BiH je u ovom meču nastupila u sastavu: Begović, Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Vršajević (od 73. Šunjić), Pjanić, Medunjanin, Višća, Misimović (od 69. Hajrović), Ibišević (od 69. Kvržić), Džeko.

Za Argentinu su igrali: Romero, Otamendi, F. Fernandez, Rojo, Zabaleta, Mascherano, Rodriguez (od 72. Biglia), Di Maria (od 86. A. Fernandez), Aguero (od 77. Lamela), Palacio.

Susret je sudio američki sudac Edvin Jurišević.