27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 10 Novembar 2013 22:20

Nova pobjeda ŽNK Čelik

Premijer nogometna liga BiH za žene - ŽNK Čelik – ŽOFK Gradina 2:0  - Treća pobjeda nogometašica Čelika u Premijer ligi BiH. U osmom kolu ženske Premijer nogometne lige BiH, sezona 2013/2014, ženski nogometni klub Čelik iz Zenice se sastao sa ekipom ŽOFK Gradina iz Srebrenika. Zasluženo su slavile domaće nogometašice, ŽNK Čelik Zenica.

Rezultat: Čelik – Gradina 2:0 (2:0); Strijelac: Arijana Puljić u 25. i 33. minuti;

 

Utakmica je odigrana u 13:30 sati na "A" terenu stadiona na Kamberovićima, po oblačnom vremenu (+20*C). Pred oko 50-ak gledalaca, nogometašice Čelika su zabilježile treću  pobjedu u prvoj sezoni zajedničke nogometne Premijer lige BiH za žene. Oba gola je postigla kapiten ekipe, Arijana Puljić nakon odličnih akcija, u kojima je izašla sama pred golmana gostiju i rutinirano je savladala za veliku pobjedu nad favorizovanom ekipom Gradine iz Srebrenika.


Nogometašice ŽNK Čelik su nastavile nizati dobre rezultate Ovo je četvrta pobjeda, zaredom, nogometašica Čelika i to dvije u prvenstvu i dvije u KUP-u BiH. Utakmica je bila fer i korektna. Nažalost, u 38.minuti desio se jedan nemio događaj kada je jedna igračica gostiju pala na travnjak stadiona. Nakon kraće ukazane pomoći na terenu, kolima hitne pomoći je odvezena na intervenciju u zdravstvenu ustanovu. Kako nam je javljeno iz kluba ŽNK Čelik djevojka je dobro.


Nakon osam odigranih kola nogometašice Čelika su na četvrtom mjestu Premijerligaške tabele i imaju 11 osvojenih bodova (tri pobjede, dva remija i tri poraza), te su ovom pobjedom bodovno stigle ekipu Gradine, koja takođe ima 11 bodova (tri pobjede, dva remija i tri poraza).  U devetom kolu ŽNK Čelik gostuje u Sarajevu kod ŽNK SFK 2000 (16.11.2013. god.) i ovo je zadnje kolo koje će se odigrati ove jeseni. Nastavak takmičenja je desetim kolom u proljeće, 08.03.2014.godine.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

+ foto galerija sa utakmice na Kamberovićima

 

101120134196