27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 26 Oktobar 2013 15:53

Nogomet:BiH-Švedska na Bilinom

Nakon visokog poraza prošlog mjeseca u gostima od Škotske (0:7), bh. nogometašice su i danas, u drugom kvalifikacijskom meču u okviru grupe 4 za Svjetsko prvenstvo 2015. godine u Kanadi, na zeničkom Bilinom polju poražene od Švedske s 0:1.

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 300. Glavni sudija: Olga Zadinova. Pomoćnice: Lucija Ratajova i Petra Simerova (sve Češka). Delegat: Arturs Gaidels (Latvija). Strijelci: 0:1- Šelin (34.,penal) Žuti karton: Spahić (BiH).  

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju sa BILINOG POLJA

foto: Jasmin Hadžić

 

BiH: Hodžić, Am. Spahić, Nikolić, Šešlija, Fetahović, L. Kuliš, Al. Spahić, Hadžić, Kadrić (90. Šabić), M. Kuliš, Crnjak. Selektor: Samira Hurem.

Švedska: Lindal, Rolin, Folkeson (59. Ekvist), Fišer, Tunebro, Šelin, Aslani (46. Konradson), Nilson, Seger, Hamarstrom, Skubi (87. Hjolman). Selektor: Pia Sundag.

 

Šveđanke su opravdale ulogu favoritkinja, a naše su se igračice organizovano i uspješno branile. Dugo su odolijevale, ali je neoprezan start Aide Hadžić u 34. minuti u našem 16- ercu nad Olivijom Skubi, češki sudija Olga Zadinova, čini se i prestrogo, okarakterizirala penalom.

 

Precizna sa „bijele tačke“  bila je Lota Šelin i dovela gošće u vodstvo i pobjedu od 0:1. U nastavku su se naše i dalje branile, a Šveđanke pritiskale, ali je golmanica Alma Hodžić u nekoliko navrata odlično intervenirala i spasila naš tim i većeg poraza. Naše djevojke će u srijedu, 30. oktobra gostovati u Sjevernoj Irskoj.   

 

V.B. Avaz

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju sa BILINOG POLJA