29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Oktobar 2013 21:37

Pobjeda i remi omladinaca Čelika

11. KOLO PREMIJER OMLADINSKE LIGE BIH U NOGOMETU. POBJEDA KADETA ČELIKA. REMI JUNIORA ČELIKA.

 


KADETI: NK ČELIK – FK RADNIK 5:3

JUNIORI: NK ČELIK –FK RADNIK 2:2

 

Omladinci Čelika (kadeti i juniori) danas su u Zenici odigrali utakmice 11.kola Premijer omladinske lige BiH protiv vršnjaka FK Radnik iz Bijeljine.

Izvještaj KADETI:

NK ČELIK – FK RADNIK 5:3

U utakmici 11. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, danas u 14 sati, igrali su kadeti NKČelik i njihovi vršnjaci iz FK Radnik (Bijeljina).

Rezultat: Čelik – Radnik 5:3 (3:1);

 

Strijelci za Čelik: Adilović Tarik (2x), Duraković Nermin, Mašić Amir i Heco Kenan.

Strijelci za Radnik: Mitrović, Stanišić i Božić.

Sastav kadeta Čelika: Kutić, Mašić, Sarajlić, Mehić, Heco, Čolić Anes, Devedžić, Dujmović, Adilović Tarik, Kavaz, Duraković Nermin. Još su igrali: Brahim Brahmi, Spahijaj, Čolić Enes, Bajramović, Ćušković. (Trener Benjamin Terzić);

Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Zaslužena pobjeda kadeta Čelika Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom vremenu (+24*C). Glavni sudija je bio Peljto Irfan sa pomočnicima Šehović Admirom i Čaušević Moamerom (svi iz Sarajeva).

Ovo je sedma pobjeda kadeta Čelika, uz četiri poraza u proteklih jedanaest kola novog prvenstva Premijer omladinske lige BiH u nogometu.

 

Izvještaj JUNIORI:

NK ČELIK – FK RADNIK 2:2

Juniori Čelika, također su danas, u 16 sati, igrali utakmicu iz 11. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, protiv ekipe FK Radnik iz Bijeljine.

Rezultat: Čelik – Radnik 2:2 (2:1)

Strijelci za Čelik: Emrah Šabanović u 14' i Vladimir Grahovac u 38. minuti.

Glavni sudija: Glavni sudija je bio Šehović Admir sa pomočnicima Peljto Irfanom i Čaušević Moamerom (svi iz Sarajeva).

Sastav juniora Čelika: Vehabović, Hamzić, Čurić, Jurković, Duraković Anes, Grahovac, Softić, Garanović, Šabanović, Alispahić, Ribić (Šijerkić);  (Trener:Brkić Senad);

 

I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom vremenu (+23*C). Domaći nogometaši su imali prednost od 2:0 u 35.minuti, ali su gosti smanjili na 2:1 u 38.minuti. U nastavku utakmice gosti nastavljaju sa ofanzivnom igrom, što je rezultiralo izjednačujućim golom u 49.minuti utakmice (2:2). Ispostavit će se da je to i konačan rezultat utakmice. U 62. minuti gosti ostaju sa 10 igrača nakon što je gostujući igrač, kao zadnji , faulirao Šabanovića u izglednoj poziciji za postizanje gola. Nažalost, u preostalih 28 minuta igre do kraja utakmice, Čelikovi juniori nisu uspjeli da postignu pobjedonosni pogodak, iako su imali nekoliko dobrih šansi.

Juniori Čelika sada imaju pet pobjeda, jedan remi i pet poraza  u proteklih jedanaest kola novog prvenstva Premijer omladinske lige BiH u nogometu.

Isti ovi protivnici (Čelik i Radnik) igraju u srijedu 23.10.2013.god. prvu četvrtfinalnu utakmicu juniorskog KUP-a BiH, koje će se odigrati u Bijeljini. Revanš je u Zenici 06.11.2013.god.

  

E. Imamović za Zenicablog

 + foto