29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 09 Oktobar 2013 23:41

Zeničanke bolje od Orahovice 7:1

Danas je u Zenici odigrana utakmica prve runde KUP-a BiH za nogometašice-seniorke.  Seniorke ŽNK Čelik, inače članice prve sezone Premijer BiH nogometne lige za žene, za protivnika u prvoj rundi KUP-a BiH, su imale ekipu "ŽNK Orahovica 74" iz Donje Orahovice kod Gračanice, člana 1. lige za žene FBiH. 


Pobjedile su, visokim rezultatom, nogometašice ŽNK Čelik. 

Rezultat: "Čelik" – "Orahovica 74" 7:1  (3:0);

Strijelci za ŽNK Čelik: Arijana Puljić (4 gola), Nermana Kablar, Sumeja Bektaš i Lejla Koluh;

Glavni sudija: Vlaić Ivana sa pomočnicama Spahić Merimom i Smajić Nasihom; delegat je bio Kurić Muharem (Donji Vakuf);

 

U sastavu ŽNK Čelik danas su bile: Begić Arnela, Kavaz Safeta, Fetić Admira (Šabić Merima), Koluh Lejla, Bektaš Sumeja, Skeleđija Šejla, Milanović Daria, Kablar Nermana, Pašalić Ajla, Puljić Arijana, Kobilica Berina (Omić Sajra); (Trener: Bilčević Rasim, predstavnik kluba Mujčinović Vahida);

 

Utakmica je odigrana u 12:30 sati na "A" terenu stadiona na Kamberovićima, po oblačnom vremenu (+15*C) i pred oko 30-ak gledalaca. Nogometašice Čelika su sasvim zasluženo savladale gošće iz Donje Orahovice sa visokih 7:1 i tako se plasirale u naredno kolo KUP-a BiH. Sve igračice Čelika su pružile odličnu igru sa velikom borbenošću, a naročito je raspoložena bila kapiten Arijana Puljić, postigavši 4 gola. Gošće su svoj jedini pogodak postigle u 53. minuti, smanjivši na 3:1.

Utakmica je bila fer i korektna od strane nogometašica obje ekipe.

Ovu pobjedu Zeničanki je zasjenila povreda skočnog zgloba standardne igračice Admire Fetić u 70. minuti utakmice, koja je kolima hitne pomoći prebačena u zdravstvene ustanove. Kako su nam javili iz kluba, postavljena je langeta na zglob i sigurno neće nastupiti u subotnjoj prvenstvenoj utakmici 6. kola Premijer lige za žene protiv ŽFK Mladost iz Novog Grada (Bosanski Novi) u 15 sati na Kamberovića polju.

 

Evo svih parova prve runde Kup-a BiH za seniorke (09.10.2013. godine):

ŽNK "Čelik" - ŽNK "Orahovica 74" 7:1 

ŽFK „Sloga Kakmuž“ - ŽFK „Mladost“ (NG)

ŽOFK „Gradina“ - ŽFK „Modriča Maxima“ 

ŽN/FK „Mostar“ - ŽNK „Salt City" 

ŽNK „SFK 2000“ - ŽFK „Radnik Bumerang“ 

ŽFK „Banja Luka“ - ŽNK „Mladost“ (NP)

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto

 

091020133879