27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 15 Septembar 2013 22:38

ŽNK Čelik-Mladost Nević Polje

U četvrtom kolu ženske Premijer nogometne lige BiH, sezona 2013/2014, ženski nogometni klub Čelik iz Zenice se sastao sa ekipom ŽFK Mladost iz Nević Polja. Zasluženo su slavile gošće iz Nević Polja kod Travnika.

 

Rezultat: Čelik – Mladost (N.P.) 0:1 (0:0);

Strijelac: Dejana Boškan u 65. minuti;

Glavni sudija: Mirza Tičić; 

 

Utakmica je odigrana u 16:30 sati na "A" terenu stadiona na Kamberovićima, po sunčanom vremenu (+24*C).

U sastavu ŽNK Čelik danas su bile: Begić Arnela, Kavaz Safeta, Fetić Admira, Koluh Lejla, Bektaš Sumeja, Skeleđija Šejla, Milanović Daria, Kablar Nermana, Pašalić Ajla, Puljić Arijana, Bencun Sandra; Rezerve: Omić Sajra i Kobilica Berina; (Trener: Bilčević Rasim, predstavnik kluba Mujčinović Vahida);

 

Pred oko 100-tinjak gladalaca, nogometašice Čelika su pružile dostojan otpor favorizovanoj ekipi Mladosti iz Nević Polja i ostavili srce na terenu. Čini se da je presudila bolja fizička spremnost gošći, jer su domaće nastupile sa nekoliko povrijeđenih nogometašica. Iako su gošće iz Nević Polja imale više šansi na utakmici, ipak, u finišu susreta i domaće nogometašice su imale prilika da postignu pogodak i da izjednače rezultat. Nedostajalo je malo i sportske sreće, pa da se favoritu uzme, makar, bod. 

Utakmica je bila fer i korektna od strane obje ekipe.

U petom kolu ŽNK Čelik gostuje u Bijeljini kod ekipe ŽFK Radnik Bumerang, dok se u Nević Polju sastaju istoimene ekipe, Mladost (N.P.) i Mladost (N. Grad).

Nakon ovog kola nastaje pauza od 20-ak dana, zbog nastupa reprezentativnih selekcija BiH, u kojoć će povrijeđene nogometašice sanirati povrede i spremne ući u nastavak prvenstva.

 

Kao što smo ranije objavili, učešćem osam ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine, startovala je prva sezona zajedničke Premijer lige BiH za žene u nogometu.

Napori čelnika N/FS BiH na formiranju ovakve vrste takmičenja nagrađeni su i od UEFA, koja će finasijski podržati žensku bh. elitu. 

 

Evo  rezultata 4. kola:

ŽNK Čelik – ŽFK Mladost (Nević Polje)  0:1

ŽOFK Gradina (Srebrenik) – ŽFK Salt City 7:2

ŽFK Mladost (N.Grad) – ŽNK SFK 2000  0:12

ŽFK Banja Luka – ŽFK Radnik Bumerang  (Bijeljina) 4:0

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

+ foto galerija sa utakmice na Kamberovićima

150920133743