26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 01 Septembar 2013 15:04

ŽNK Čelik-SFK 2000 0:4

ŽNK Čelik – ŽNK SFK 2000 Sarajevo 0:4 - Poraz nogometašica Čelika od Sarajki. - U drugom kolu ženske Premijer nogometne lige BiH, ženski nogometni klub Čelik iz Zenice je juče odigrao prvu, istorijsku, utakmicu u Zenici, u prvoj sezoni zajedničke Premijer lige Federacije BiH i R.S., sezona 2013/2014. Na A terenu stadiona na Kamberovićima igrali su ŽNK Čelik i ŽNK SFK 2000 iz Sarajeva. Rezultat: Čelik – SFK 2000 0:4 (0:1);

 

U sastavu ŽNK Čelik su bile: Begić Arnela, Kavaz Safeta, Fetić Admira, Koluh Lejla, Bektaš Sumeja, Skeleđija Šejla, Musaefendić Naida, Kablar Nermana, Pašalić Ajla, Puljić Arijana, Bencun Sandra, Omić Sajra; (Trener: Bilčević Rasim, predstavnik kluba Mujčinović Vahida); Glavni sudija: Vajić Ivana, pomočnici: Tupaja Jasmina (Orašje) i Spahić Almira (Sarajevo), delegat Hišam Islambegović (Zenica), kontrolor suđenja Zdravko Ivanović (Zenica); Pred oko tridesetak gladalaca, nogometašice Čelika su pružile dostojan otpor dugogodišnjim  prvakinjama Bosne i Hercegovine, SFK 2000 iz Sarajeva, predvođene trenericom kluba i reprezentacije BiH, Samirom Hurem. U derbiju kola pobjedile su Sarajke.

 

O samoj utakmici i ŽNK Čelik više nam je rekla Vahida Mujčinović, predsjednica Čelika:

"Iako je ekipa Čelika oslabljena u Premijer ligi i ništa se nije pojačavala u igračkom kadru, sve su igračice od prije u klubu i nije dovodila pojačanje kao što su to radili drugi klubovi koji su prvenstveno vrbovali igračice iz Čelika što im je i išlo od ruke. Utakmica protiv prvakinja je uvijek teška i dinamična. Ekipa Čelika je imala cilj osvojiti bod protiv SFK-a, iako smo znali da su male šanse. Djevojke su se srcem  borile na terenu i imale su svojih prilika i akcija da postignu pogodak, ali to nije urodilo plodom. U prvom poluvremenu primili smo pogodak u zadnjim minutama, ali je taj rezultat naljutio protivnika. SFK 2000 obično klubovima, u prvom poluvremenu postigne i do 5 golova, ali su svjesne da to Zeničankama ne mogu tako lako postići, pa su morale mnogo više da se trude da postignu još tri gola u drugom poluvremenu.  Trenerica SFK-a je vršila pritisak na službena lica, pa je u drugom poluvremenu i isključena sa utakmice. Zadovoljni smo igrom, ali nismo rezultatom. Sada to moramo ostaviti iza sebe i okrenuti se 3. kolu gdje je protivnik ŽFK Banja Luka, što će sigurno biti još jedna teška utakmica. Vjerujem da će ekipa dati sve od sebe da postigne povoljan rezultat protiv Banjalučanki".

 

Primjedba organizatorima utakmice u vezi termina ove utakmice, koji se poklopio sa terminom utakmice Premijer lige BiH, NK Čelik-FK Rudar (Prijedor), subota u 16,30 sati na Bilinom polju. Posjeta ovoj utakmica i podrška nogometašicama Čelika bi bila daleko veća da nije došlo do ovog  poklapanja satnice. Kao što smo ranije objavili, učešćem osam ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine, startovala je prva sezona zajedničke Premijer lige BiH za žene u nogometu. Napori čelnika N/FS BiH na formiranju ovakve vrste takmičenja nagrađeni su i od UEFA, koja će finasijski podržati žensku bh. elitu. 

 

Ostali parovi 2.kola:

ŽOFK Gradina (Srebrenik) – ŽFK Banja Luka

ŽFK Mladost (Nević Polje) – ŽFK Salt City (Tuzla)

ŽFK Mladost (N.Grad) – ŽFK Radnik Bumerang (Bijeljina)

 

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

+ foto galerija sa utakmice na Kamberovićima

 

znkcznksa5