26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Juni 2013 08:25

TV prijenosi večerašnje utakmice

Fudbalska reprezentacija BiH večeras nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Brazilu. Domaćin bh. Zmajevima u šestom kvalifikacijskom meču je reprezentacija Latvije na stadionu Skonto u Rigi.

 

Samo dan ranije, FIFA je objavila novu listu najboljih reprezentacija svijeta na kojoj se bh. reprezentacija nalazi na fantastičnom 15. mjestu, što je ujedno najbolji plasman naše reprezentacije u historiji. Međutim, selektor reprezentacije Safet Sušić nije previše uzbuđen ovim uspjehom te ističe da je najvažnije pobijediti večeras reprezentaciju Latvije koja nije opterećena imperativom pobjede jer je daleko od vodećih mjesta. S druge strane, selektor Sušić izjavio je na press konferenciji da je ovo za nas utakmica života.

Selektor očekuje veliki otpor reprezentativaca Latvije ali i pored toga Sušić je optimista. "Mi imamo utakmicu života, a njima i nije toliko bitna ova utakmica", izjavio je Sušić.

 

Dan uoči ovog veoma važnog duela na putu za Brazil, Sušić je novinarima u Rigi saopštio sastav naše reprezentacije. Ukoliko sve bude išlo po planu, prvih 11 večeras će činiti: Begović, Mujdža, Spahić, Zukanović Lulić, Medunjanin, Rahimić, Pjanić, Salihović, Ibišević i Džeko. Koliko je prethodna utakmica sa Grčkom u Zenici bila važna toliko je važna i večerašnja utakmica, ako ne i važnija. Prvo mjesto na tabeli i tri boda prednosti nad Grčkom ne bi trebali biti razlog za opuštanje bh. Zmajeva. Selektor je tražio ozbiljnost i igrači su svjesni da zaista više nema lakih pritvnika te da su utakmice sa uslovno rečeno autsajderima u pravilu veoma teške. Ipak, pristup kao i u duelu sa Grčkom bh. reprezentaciji će sigurno donijeti povoljan rezultat i novu pobjedu pred nastavak kvalifikacija u septembru ove godine. Prvi meč u kvalifikacija ove dvije reprezentacije su igrale u Zenici, u septembru prošle godine. BiH je slavila pobjedu od 4-1, iako su Latvijci poveli već u 5. minuti utakmice. Strijelci za BiH bili su Misimović, dva puta, kojeg večeras nema u nacionalnom dresu zbog povrede, te Pjanić i Džeko.


Prijenos utakmice Latvija - BiH možete pratiti večeras od 18:30 sati na Face TV-u, koji svoj program emituje nekodirano putem satelita Eutelsat 16A na 16 stepeni istočno, frekvencija 11.262 GHz, Horizontalno, symbol rate 30000, FEC 2/3, DVB-S/QPSK. Utkamicu će prenositi i Al Jazeera Sport +6.


teve.ba